Mentor for fremtidens kollegaer

Ungt Entreprenørskap er en viktig brobygger mellom skoler og næringsliv. Nå har vi startet et superspennende pilotprosjekt med mentorprogram. AFF bidrar som fagressurs, SRF er samarbeidspartner på rekruttering og Arild Rimmereide som er lærer ved Sandsli videregående skole blir årets testpilot.

Ungt Entreprenørskap er en brobygger mellom skole og arbeidsliv. En viktig del av å etablere ungdomsbedrift er å ha støttespillere og mentorer som bidrar for å lykkes. Nå ønsker Ungt entreprenørskap å i enda større grad koble mentorer fra næringslivet med Ungdomsbedrifter.

Digitaltmote SRF

- I arbeidet med mentorprogrammet trenger vi dyktige samarbeidspartnere som har gode nettverk og kan tilby en bredde av kompetanse. At både AFF og SRF hadde mulighet til å bidra ble den ultimate kombo for å kunne tilby ungdomsbedriftene akkurat det de trenger, forteller Ingrid Stensnes, som er prosjektleder for pilotprosjektet.

Nettverk og kunnskapsdeling

SRF er en medlemsorganisasjon som består av nærmere 300 små og store bedrifter. I nettverket får de faglig kunnskap og nettverksbygging via sosiale arrangementer og kurs. SRF synes at det var givende å kunne dele av kompetanse og nettverk til ungdommer.


Image0

- Å si ja til å bidra til mentorprogrammet var veldig enkelt, de unge har fremtidstanker og visjoner som vi voksne kan lære mye av. I tillegg er det givende å kunne bidra inn til ungdommene med refleksjoner og tanker som hjelper de litt på vei i sitt arbeid. I SRF-nettverket er det enkelt å finne mennesker som ønsker å bidra til et slikt prosjekt, det er mennesker som elsker å dele og møte nye relasjoner, sier Mariell Gjerløw Sæternes som er daglig leder i SRF og som har vært med på å skaffe mentorer gjennom nettverket til SRF.

Tett relasjon fra start til slutt

Entreprenørskapslærer ved Sandsli videregående skole, Arild Rimmereide har første klasse som skal gjennomføre pilotprosjektet. Han har stor tro på at det vil være nyttig for både elever og mentorer.

PILOT MENTORPROGRAM

- Det blir veldig bra med eksterne mentorer som har relevant bakgrunn. Jeg har stor tro på at det vil gi både mentorer og elever gode erfaringer å ha så tett relasjon fra begynnelse til slutt, forteller Arild Rimmereide.


Nyttig læring for mentorer

AFF har som formål å utvikle og anvende kunnskap om organisasjon og ledelse ved å drive utviklingsarbeid, rådgivning og forskning. De gjennomfører ulike kurs og etterutdanning for personer i ledende stillinger. De er ansvarlig for den faglige oppfølgingen av mentorene, og hadde innledende kurs før arbeidet gikk i gang. Mentorer får mye igjen for å bidra for at andre skal kunne lykkes.

Teammentorprosjekt

- Det er veldig givende å være mentor. Både elever og mentorer vil lære mye av å jobbe sammen. Mentorer lærer mye av elever, men også om seg selv. Det gir mye å kunne hjelpe andre og se at de utvikler seg, avslutter nettverkskonsulent i AFF, Elin Helen Mortensen

Disse mentorene deltar i prosjektet

Kunne du tenkt deg å vite mer om mentorarbeid eller melde deg som mentor? Ta kontakt med prosjektleder Ingrid Stensnes - ingrid.stensnes@ue.no