Fremtidens sjefer og medarbeidere vant priser i NM

Over 11.000 elever fra hele landet har skapt sine egne ungdomsbedrifter i regi av Ungt Entreprenørskap. 15 ungdomsbedrifter fra Vestland ble sendt videre til NM. Vestlandet vant tre priser og utmerket seg på markedsføring, ledelse og kundeopplevelser digitalt.

Ung skaperkraft

– Vi er utrolig stolt og imponert over både innsats og resultat fra årets ungdomsbedrifter. At vi i vest utmerket oss på markedsføring, ledelse og kundeopplevelser digitalt er veldig gledelig. Hele næringslivet har måtte tenke nytt i år, så jeg anbefaler alle å se hva årets ungdomsbedrifter har fått til. Det kan være til inspirasjon for flere bransjer og etablert næringsliv. Det gir oss stor tro på fremtiden når vi ser hva fremtidens sjefer og medarbeidere har utrettet, sier Gry Sæterdal, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Vestland.

Norge trenger ungdom som tør å satse, enten de vil satse på sin egen bedrift eller de vil utfordre det etablerte som arbeidstagere. Ungdomsbedriftene har fått testet ut gründerlivet i trygge omgivelser, noe som gir større sannsynlighet for at de en gang i fremtiden selv blir jobbskapere. Ungdommene har fått verdifull kompetanse som arbeidsmarkedet vil trenge mer av fremover.

Best fra vest

170 ungdomsbedrifter med godt over 900 elever deltok i årets digitale norgesmesterskap, hvor de konkurrerte i 14 ulike konkurranser. Ungdomsbedriftene Cozy Vintage UB, Waage Studios UB og Plantære UB fra Vestland fikk henholdsvis 1.plass, 2.plass og 3.plass i ulike kategorier.

Enstemmig jury

Cozy Vintage UB fra Amalie Skram vgs i Bergen fokuserer på gjenbruk, mote og sirkulærøkonomi. Konseptet er å skaffe bruktklær og deretter ha utsalg i pop-up butikker. De hadde en enstemmig jury bak seg da de sikret seg 1.plassen i «Beste markedsføring»:


Cozy vintage UB Beste markedsforing

- Cozy Vintage har en imponerende gjennomarbeidet profil, helt ned til minste detalj. Markedsføringsaktivitetene er helt riktige for målgruppen, og bidrar til å vekke nysgjerrighet og skape oppmerksomhet. Vinneren har klart å skape en hype som er så kul at jurymedlemmene skulle ønske de selv var i målgruppen, oppsummerer juryen.

En annen ungdomsbedrift som traff på en hype var Waage Studio som lager kunst på klær, og som utmerket seg i digitale kanaler.

Skjermbilde 2021 04 29 153829

Kundeopplevelser på nett

Det siste året har de fleste bransjer måtte være nytenkende på digitale tjenester. Waage Studio UB fra Nordahl Grieg vgs. i Bergen har gjennom maling og kunst gitt nytt liv til gamle klær og malt unike design til russedresser. De har blant annet markedsført og solgt produkter via digitale kanaler. De sikret seg en 2.plass i kategorien, «Beste kundeopplevelse på nett».

Waagestudios

- Det minimalistiske designet lar produktbildene skinne og presenterer produktet på en svært god måte. Det er enkelt å finne, enkelt å la seg friste og til slutt enkelt å bestille, skriver juryen.

Ledelse i vanskelige tider

Teamarbeid er en viktig del av arbeidet med ungdomsbedrift. Årets NM hadde kategorien, «Lederskapsprisen». Vincent Antonio Gerdts Rojas fra Plantære UB fra Amalie Skram vgs, i Vestland fylke sikret seg en 3.plass for innsatsen som daglig leder.

Plantaere lederskapspris

- Vincent Antonio Gerdts Rojas har holdt stø kurs gjennom flere utfordringer. Bedriften var tidlig ute med å bruke nettverket sitt aktivt med en bevisst struktur og har fått god uttelling for det. Bedriften har startet fra null på flere områder og daglig leder har på en bevisst måte tatt initiativ til teambuilding og tiltak, forteller juryen.

Presentasjon av alle ungdomsbedriftene fra Vestland: https://www.ue.no/vestland/historier

Prisvinnere fra Vestland:

(Trykk på lenkene for å få opp kontaktinformasjon og pressebilder)

Beste markedsføring  

 1. plassen går til:Cozy Vintage UB fra Amalie Skram vgs, i Vestland fylke Beste kundeopplevelse på nett


 2. plassen går til: Waage Studios UB fra Nordahl Grieg vgs, i Vestland fylke  Lederskapsprisen:


 3. plassen går til: Vincent Antonio Gerdts Rojas,  Plantære UB fra Amalie Skram vgs, i Vestland fylke