Fjorden Gourmet UB inviterer på middag

Bilde1

Elevene ved Restaurant og matfag ved Fusa videregående skole har i år startet ungdomsbedrift. De så behovet for en gourmetrestaurant i Eikelandsosen og inviterer nå lokalbefolkningen på en bedre middag.

Fra kjøkkenet
Vi er så heldige å få lov til å snike oss inn på kjøkkenet mens elevene jobber. Det røres i gryter, ramsløksmør med lokal ramsløk ligger klar i sprøytepose, fargen på sausen godkjennes, Panna cotta toppes med eplegele laget på eplejus fra Hardanger, og det hele skjer med stødige hender og fokuserte blikk. Ingenting er overlatt til tilfeldighetene.

Ottar

En tydelig stolt lærer
Ottar Bang (bilde), forteller om hvordan elevene i situasjonen med korona virkelig har jobbet med omstilling og tenkt nytt. «De har virkelig jobbet på», forteller han. Ottar, som selv har jobbet 17 år på Solstrand hotell, vet hva som kreves for å jobbe på et kjøkken.

Ungdomsbedrift som utgangspunkt i undervisningen
De nye læreplanene krever at lærerne tenker litt nytt. Siv Bergtun Tombre (bilde), forteller at hun nå fungere mer som en coach enn en tradisjonell lærer. De har tenkt tverrfaglig og flere fag er trukket inn i arbeidet med ungdomsbedriften. Lærerne bruker bedriften som utgangspunkt i mye av undervisningen. "Dette har ført til at elever som i utgangspunktet strevde med matematikk nå mestrer faget bedre. Elevene her større forståelse for hvorfor det er viktig å lære seg faget", sier Siv.

20201202 140307
"Dette har ført til at elever som i utgangspunktet strevde med matematikk nå mestrer faget bedre. Elevene her større forståelse for hvorfor det er viktig å lære seg faget."
Siv Bergtun Tombre

Næringsrådet har fått øynene opp
Synnøve Reksten Mowinckel, fra Næringsrådet i Bjørnafjorden, mener det har vært for lite fokus på hvilken rolle ungdommen har i næringslivet. Dette vil næringsrådet ta tak i fremover. Synnøve deltok under en pitchekonkurranse med ungdomsbedrifter fra Bjørnafjorden og fikk virkelig øynene opp for hvor mye spennende som spirer og gror blant ungdommen. "Det er så mange kompetente ungdomsbedrifter som har så lyst til å få ting til", sier hun.

"Det har vært for lite fokus på hvilken rolle ungdommen har i næringslivet."
Synnøve Reksten Mowinckel

Har utvidet tilbudet om ungdomsbedrift

Fusa Videregående begynte med ungdomsbedrift på Industriteknikk forrige skoleår. Dette ble en stor suksess og skolen har tatt med seg den gode erfaringen når de nå har utvidet tilbudet til Restaurant og matfag. Det er viktig å ha med seg noen gode erfaringer å bygge videre på, og forhåpentligvis vil denne trenden fortsette de neste årene.

Fantastiske smaker og stødig servering
Vi fikk server tre retters middag av Fjorden Gourmet UB denne dagen og dette smakte det gourmet av. Maten var perfekt dandert på tallerkenen og servert av et stødig og behagelig personale. Fjorden gourmet er opptatt at det skal være en god opplevelse for gjestene sine, og det kan jeg skrive under på at det var. Tusen takk for oss!

Bilde3