BEST PÅ FYLKESFEST

Tidenes største entreprenørskapsfest for ungdom på Vestlandet ble gjennomført med over 1000 elever, 100 næringslivsaktører og nærmere 100 lærere. Behold UB fra Amalie Skram tok den høythengende prisen “Beste ungdomsbedrift” og fikk gullbillett til NM.

Behold ub

På livesendingen fikk seerne selv oppleve energien, pågangsmotet og skaperkraften til Vestlandets elever.

- Fylkesmesterskapet ble tidenes største og vi er utrolig imponert over alt arbeidet som har blitt lagt ned av både elever, lærere og ikke minst alle fra næringslivet som har bistått underveis. Sosiale medier og den digitale sendingen har gjort det mulig å gi ungdommene den oppmerksomheten de fortjener, forteller Ingrid Stensnes fra Ungt Entreprenørskap som er prosjektleder for fylkesmesterskapet.

Fylkesordfører på fylkesmesterskap

12 priser ble delt ut under årets arrangement. Bærekraftsprisen ble delt ut av Janine Andresen fra Sagen Fondet som er en del av Storebrand. Prisen gikk til BeLight UB fra Amalie Skram videregående skole.

Den mest høythengende prisen er “Årets ungdomsbedrift” som ble tildelt Behold UB ved Amalie Skram. Fylkesordfører Jon Askeland fra Vestland Fylkeskommune delte ut prisen. Han var skikkelig imponert over vestlandets ungdommer som har vist en imponerende omstillingsevne i en krevende tid.

"I år har virkelig ungdommen blitt utfordret. Det er så flott å se hvordan det ikke har satt en stopper for innovasjon og kreativiteten"
Jon Askeland, Fylkesordfører
Collage 21

Fra ungdomsbedrift til nye leveranser

Ved hjelp av sosiale medier, videomøter og digital sending av arrangementet har fylket blitt mer tilgjengelig og fjernet de geografiske avstandene. Livesendingen ble sendt direkte fra GreenFloor hos Deloitte i Media City Bergen og fra Pikant i Førde. Louise Nitter Røsland og Kolbein som var programleder i hver sitt studio har selv tidligere hatt ungdomsbedrift. Det samme har videoprodusentene i Riktig Reklame som har levert videoinnslagene til fylkesmesterskapet.

"Louise, Kolbein og Riktig Reklame har levert til gull i dag. Vi er så stolt av hva tidligere ungdomsbedrifter leverer. Superstjerner hele gjengen!"
Ingrid Stensnes

ÅRETS VINNERE

Innovasjonsprisen: Scanmeg UB fra Amalie Skram vgs

Spleiselagets regnskapspris: Waage Studios UB fra Nordahl Grieg vgs

Beste yrkesfaglige bedrift: Aman UB fra Årdal vgs

Jord-fjord-bord-prisen: Mo2 UB fra Mo og Øyrane vgs

Beste samarbeid med næringslivet: Greener Paint UB fra Stryn vgs

Størst verdiskapningspotensial: Greener Paint UB fra Stryn vgs

Bærekraftsprisen: BeLight UB fra Amalie Skram vgs

Beste videopitch: Stickerz UB fra Årdal vgs

Beste ungdomsbedrift: Behold UB fra Amalie Skram vgs

Beste markedsføring: Cozy Cintage UB fra Amalie Skram vgs

Beste forretningsplan: Elle UB fra Nordahl Grieg vgs

Beste kundeopplevelse på nett: Waage Studios fra Nordahl Grieg vgs.

Flere av ungdomsbedriftene skal representere Vestland under NM i slutten av april.

Les mer om juryens begrunnelser og hvilke priser som har blitt delt ut under fylkesmesterskapet: https://www.fmvestland.com/kop...