Ungdommen i Horten svarer på fremtidens Horten og bærekraftig vanntransport

Photo 2022 05 09 14 53 20

Hjemm-E-hjelpen fra Holtan ungdomsskole foreslår en bruk av spennende teknologi satt sammen i en "robot" som skal gjøre det mulig, lettere og mer behagelig å bo hjemme. De stakk av med 1. plass under finalen på skolen Innovasjonscamp forrige torsdag.


I uke 18 ble det gjennomført Innovasjonscamp i Horten kommune med 309 elever fra 8.trinn på Borre, Holtan og Orerønningen ungdomsskoler. Elevene ble satt sammen i arbeidsgrupper der de skulle trene samarbeidsevnene sine samtidig som de valgte å løse et reelt oppdrag fra oppdragsgivere. Horten kommune spurte om løsninger til nye oppfinnelser som gjorde det mulig for den eldre befolkningen å bo bedre hjemme eller andre steder, samt hvordan Horten sentrum bør se ut i 2040 for å gjøre kommunen enda mer attraktiv.

Les mer om hva Innovasjonscamp er


Kongsberg Maritime utfordret ungdommen på transportalternativer som kan flyttes fra land til vann.

""Vinnergruppen har utviklet løsning som har store muligheter for fremtiden og har tatt utgangspunkt i spennende teknologi!""
Juryens begrunnelse for vinnergruppen ved Holtan ungdomsskole

Vinnere på Borre ungdomsskole - Chip Life

Photo 2022 05 09 15 13 58

Chip Life utviklet en chip som som overvåker helsen til mennesker. Ved et for eksempel hjerteinfarkt kobles ambulansen på og kommer for å redde liv.

Vinnere på Orerønningen ungdomsskole - Wolly

Photo 2022 05 09 15 16 25

Gruppen utviklet en automatisert søppelmaskin.

Hele uken var fylte med skaperglede, kreativitet og samarbeid. Det har blitt presentert undervannstunneler, vannkino, aktivitetssentre der du kan kan registrere dine interesser og møte andre som like hobbyer, blant annet.

Den 10. juni reiser vinnergruppene fra hver skole på Kongsberg Maritime sitt skip SIMRAD ECHO med høyteknologiske løsninger for å lære mer om hva de gjør, og hvordan systemene fungerer.

Vi takker Horten kommune og Kongsberg Maritime for et meget godt samarbeid, og støtte fra Sparebankstiftelsen DNB.