Digiplus SB sørger for nettverksbygging under Norgesmesterskapet

Årets Norgesmesterskap for studentbedrifter er like rundt hjørnet, og arrangeres i år digitalt den 9.juni. Totalt 21 studentbedrifter fra ni ulike universiteter og høyskoler i hele lander deltar i kampen om å bli kåret til Norges Beste Studentbedrift. Digiplus SB fra Universitetet i Sørøst-Norge, campus Notodden har det siste året drevet sin Studentbedrift heldigitalt, og deres forretningsidé går ut på å tilby digitale sosiale eventer. Dette ønsker de å utnytte for å skape mulighet for nettverksbygging og sosialt samvær – selv under et digitalt Norgesmesterskap.

Under jurydialogene i NM sist uke, savnet flere studenter at man kunne snakke med de andre deltakende studentbedriftene, bygge nettverk og dele erfaringer. Med et digitalt arrangert NM mister man det som ellers er mye av kjernen i arrangementet – nemlig å bygge nettverk og møte andre. Digiplus SB fra Universitetet i Sørøst-Norge er nettstudenter, og har aldri møtt hverandre fysisk før – til tross for å ha drevet Studentbedrift sammen det siste året. De vet selv hvor viktig det er å kunne være sosial, også under digitale eventer.

"Det er ingen problem å drive en bedrift heldigital, og aldri ha møttes fysisk. Flere av oss sitter i ulike land i Europa og vi har derfor kun utviklet vår idé over nett."
Susann Bjerkseth, Markedsansvarlig Digiplus SB
NM pre party

NM Studentbedrift – Pre-party

Digiplus SB skal i samarbeid med Ungt Entreprenørskap arrangere et digitalt NM pre-party klokken 19.00, kvelden før selve NM-sendingen. -Vi starter med en innsjekk og kort kahoot-quiz. Det skal deles ut et gavekort på 1000kr på noe spiselig til vinneren. Etterpå vil vi lage break-out rooms med ulike diskusjonsemner, sier markedsansvarlig Susann Bjerkseth

Fri snakk i temarom
Det er helt fritt hvilke temaer som skal snakkes om, men av erfaring fra tidligere digitale eventer vi i Digiplus SB har arrangert, så er folk gjerne litt tilbakeholdne under slike arrangementer. Vår oppgave blir da å sette i gang samtalene og gjerne stille gode spørsmål for å få praten i gang, sier Susann. I erfaringsbagasjen har de seks studentene i Digiplus SB arrangert testevent med bedrifter som Skagerak Energi og Soly Group, i tillegg har de en samarbeidsavtale med Studentsamskipnaden ved USN hvor de hver uke arrangerer quizkvelder og bli-kjent-aktiviteter.

Tips for en god kveld
For å få en god opplevelse av arrangementet og følelsen av at alle deltakerne er med og bidrar, kommer Susann med følende tips:

1. Ha på kamera

2. Still spørsmål og bidra til at flere får delt sine tanker – «Sharing is caring».

3. Om man er mange i studentbedriften – besøk ulike rom.

Det er opprettet en lukket facebookgruppe for alle studentene som deltar i NM. Denne kan fungere som et rom der man kan diskutere og holde kontakt – også etter NM.

Link til facebookgruppen her: https://www.facebook.com/groups/247731283788406

Digiplusalle

Oppretter AS
De seks ansatte i Digiplus SB, Tallak Bjerkholt, Annette Ellingsrud Kibsgaard, Celina Day, Astrid Larsen, Susann Bjerkseth og Caroline Kibsgaard er ikke ferdig med å arrangere digitale sosiale eventer etter NM. -Vi er veldig motiverte for å jobbe videre med konseptet, og ser for oss å rette oss mot både bedrifter og utdanningssektoren når vi nå kommer til å opprette et aksjeselskap etter å ha drevet under organisasjonsformen Studentbedrift det siste året, sier Susann.

Livestreaming av NM Studentbedrift
NM for studentbedrifter vil sendes live fra studio på StartupLab på Ungt Entreprenørskap Norge sin facebookside onsdag 9.juni klokken. 14.00.

Ønsker du å se idéene til de øvrige studentbedriftene som representerer Universitetet i Sør-øst Norge i NM, se linker under.

Tacoway SB

Fenris Tools SB

Språksmart SB

SBtO SB

Vestire SB

PanopticXR SB

Digiplus SB