Trøndelags kurs og arrangementer for ungdomsbedrifter

Dette skoleåret har vi gleden av å tilby våre ungdomsbedrifter en rekke kompetansehevende kurs digitalt. Noen kurs vil være digitale og andre vil være ferdiginnspilte videokurs. Her finner du vårt digitale tilbud til ungdomsbedriftene dette skoleåret!

Regnskapskurs
19. november klokken 08.30 - 11.30
Digitalt kurs

En grundig innføring i regnskap for ungdomsbedrifter. Kurset holdes i samarbeid med skatteetaten.

Oppdatering: På grunn av smittesituasjonen blir kurset gjennomført digitalt.

For ungdomsbedrifter i hele Trøndelag fylke:19. november.

Påmelding HER


Lederkurs for daglige ledere
8. desember 2020

Årets kurs blir, på grunn av smittevern, digitalt. Dette kurset er for elever som er daglig leder i sin ungdomsbedrift og som ønsker å videreutvikle sine lederegenskaper. På kurset vil du få tips og råd på hvordan du skal lykkes som leder i ungdomsbedriften.

Påmelding kommer snart

Syretest
16. november 2020

På syretesten møter dere veiledere og representanter fra lokalt næringsliv som ønsker å høre på dere for å kunne hjelpe dere videre. Her vil dere få tilbakemelding på hva dere har tenkt som er bra og veiledning til hvilke ting dere bør fokusere på fremover. Syretest er ikke farlig:)

Meld dere på 15 min syretest:
Sørlige del av Trøndelag HER - TRØNDELAG SØR
Nordlige del av Trøndelag HER - TRØNDELAG NORD

Hva må dere gjøre for å kunne delta på syretesten?


Ungdomsbedrifter som deltar på syretest må være åpen for å ta imot tilbakemeldinger og motivert til å legge ned arbeid i bedriften for å gjøre den bedre!

Dere kan delta selv uansett om ideen er helt fersk eller om dere har jobbet med den en stund. Hver bedrift booker en oppsatt tid for onlinemøte. Dere vil motta informasjon om lenke dere skal bruke på epost i god tid før selve møte.

Dere må forberede en 3 minutters presentasjon som svarer på følgende spørsmål:

- Hva er ideen deres?
- Hvem er ideen deres for? (målgruppe)
- Hvorfor er denne ideen viktig?
- Hvilken verdi skaper den for målgruppen?
- Hva gjør dere unik?
- Hvordan skal dere gjennomføre ideen?
- Har dere noen tanker om markedsføring?

Arbeider

Videokurs for ungdomsbedrifter!

Lenker til kursene vil bli lagt ut når de er ferdigprodusert.

Videokursene vil bli tilgjengelig her i lærerportalen i slutten av oktober. I hovedsak vil disse bestå av en eller flere videoer med oppgaver til. Vi legger opp til at oppgavene skal kunne gjøres med utgangspunkt i egen ungdomsbedrift. Noen av kursene vil også inkludere en oppsummeringsvideo og/eller en lærerveiledning. Det legges opp til at lærer gjennomfører kursene i klasserommet med sine elever.

Vi vil tilby følgende videokurs:
-Markedsføring
-Hvordan fremme innlegg i sosiale medier? (minikurs)
-Google Analytics for ungdomsbedrifter (minikurs)
-Hvordan bygge et A-lag?
-Grunnleggende økonomi for ungdomsbedrifter

Sam mcghee Kie CL Nz Ko Bo unsplash

Hvordan fremme innlegg i sosiale medier? (minikurs)
Facebook og Instagram er blant de viktigste kanalene – men hva slags innhold bør du lage, og hvordan kan du lage din egen reklamekampanje?

Google Analytics for ungdomsbedrifter (minikurs)
Et kort videokurs som viser det det viktigste du må vite om verdens viktigste analyseprogram for ungdomsbedriftens hjemmeside. Hvem er kundene dine? Hva slags teknologi bruker de, hvor kommer de fra, og hvor faller de ut av salgstrakten?


Markedsføring
I dette kurset får elevene lære hvordan man driver målrettet markedsføring. Kurset dekker hele prosessen – fra det å identifisere produkt og kunde, til å lage ferdige markeds- og kommunikasjonsplaner.
Om kursholder: Sarah Joy Lyons fra Høyskolen Kristiania har doktorgrad i markedsføring fra Universitetet i Tromsø, og underviser i entreprenørskap, innovasjonsledelse og designtenkning ved Høyskolen Kristiania. Hun har også gitt ut boken «En fugl i hånden», en samling nyttige metoder og verktøy for innovatører og entreprenører.Hvordan bygge et A-lag?

I dette kurset får elevene lære om hvordan grupper kan samarbeide bedre, hvordan alle kan bidra best mulig – og hva man gjør når ting ikke går som planlagt.
Om kursholder: Birthe Kåfjord Lange fra Høyskolen Kristiania underviser i HR og organisasjonspsykologi ved Høyskolen Kristiania. Hun har mange års erfaring fra organisasjons- og næringslivet, blant annet som leder- og personalutvikler i Equinor. Hun forsker på hvordan avgjørelser blir tatt i norske gründerbedrifter.Grunnleggende økonomi for ungdomsbedrifter

Handelshøyskolen BI har utarbeidet et kurs i 4 moduler innen grunnleggende bedriftsøkonomi for Ungdomsbedrifter. Dette kurset vil gi deg en grunnleggende forståelse innen økonomi, budsjett, regnskap, priskalkyle og gi elevene er forståelse for hvorfor økonomi er viktig i ungdomsbedriften. Hver modul varer ca 10 minutter og avsluttes med en oppgave relatert til temaet. Det følger også med en fasit som dere som underviser kan bruke til å veilede elevene.
Kursholder: Johnny Olesen, førstelektor ved handelshøyskolen BI
En stor takk til våre gode samarbeidspartnere på Høyskolen Kristiania og BI som har laget kursene for oss!!