Trøndelag i toppen på verdiskaping

1 I0 A1335 1

NM for ungdomsbedrifter 2024 ble avholdt i Lillestrøm 06. og 07. mai i regi av Ungt Entreprenørskap. Her møtes Norges beste ungdomsbedrifter for å vise frem sine forretningsidéer til jurymedlemmer fra arbeids- og næringsliv, i tillegg til å konkurrere om de gjeveste prisene innenfor 15 ulike konkurranser.


De 8 trønderske bedriftene besto av elever fra både Thora Storm videregående skole, Kristen videregående skole Trøndelag (KVT), Byåsen videregående skole og Grong videregående skole. Elevene fra Trøndelag hanket inn over en fjerdedel av prisene under årets NM.


Ungdomsbedriftene fra Thora Storm videregående skole og Kristen videregående skole Trøndelag (KVT) fikk pallplasseringer innenfor konkurranser med fokus på markedsføring, videopitch, sosialt entreprenørskap, innovasjon, samarbeid med næringslivet, og HR. Spesielt utmerket de seg innenfor verdiskapingspotensial, og stakk av med både 1., 2. og 3. plass i hele konkurransen.


Fra entreprenørskapslinja på Thora Storm var 4 ungdomsbedrifter med på NM. Med forretningsidéer som omhandlet gel-ice for avrenning under fisketransport, miljøvennlig innfyll til kunstgressbaner, bakkemonterte solcelleanlegg og bærekraftige avlusningsmetode for oppdrettsnæringen imponerte de juryen – og dette var tydelig på både pallplasseringer og nominasjoner.

Ansvarlig lærer, Mette Schevik er også fornøyd.

"Det er fantastisk å se hvor mye elevene vokser på de positive opplevelsene, og å se hvor mye som bor i elevene når de får disse mulighetene. Vi er stolte av gjennomføringskraften deres!"
Mette Schevik, lærer ved entreprenørskaplinja på Thora Storm videregående skole
Ligra craft
Aqu Guard craft
Topo Tech UB craft
1 I0 A0761 1


Også elevene fra Kristen videregående skole Trøndelag (KVT) gjorde inntrykk på juryen. Et innovativt todelt nødvarslingssystem og en skilås for trygg sikring av ski integrert med eksisterende heiskort er idéene til de to ungdomsbedriftene fra studiespesialisering ved KVT. Skilock UB fra KVT sikret Trøndelag sølvet, og kom på andreplass i den gjeve konkurransen om å bli Norges beste ungdomsbedrift.

"BoatResQ UB og Skilock UB har jobbet mye og bra gjennom hele skoleåret, og de har sammen med gode samarbeidspartnere utviklet produkt det er behov for i markedet. De har også all grunn til å være stolt av jobben de har gjort i forbindelse med NM."
Knut Ståle Nygård, lærer ved Kristen videregående skole Trøndelag

Daglig leder i Ungt Entreprenørskap Trøndelag, Frank Norbeck, forteller at han er stolt over innsatsen og engasjementet til de trønderske elevene.

"Trøndelag er avhengig at dagens barn og ungdom kommer ut i arbeidslivet om 5-20 år med tro på verdiskapning, evne til å lære av egne erfaringer, kreativitet og samhandlingskompetanse mellom ulike fagdisipliner. Med den innsatsen og iveren som vi ser lærere og elever gjør når de jobber med entreprenørskap i den Trønderske skolen, ser jeg veldig positivt på framtiden."
Frank Norbeck, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Trøndelag

Fjord Vital craft
GVS craft
1 I0 A1764
Boat Res Q craft

Her er de trønderske vinnerne under NM for ungdomsbedrifter 2024:


Størst verdiskapingspotensial - i samarbeid med Ferd

1. AquaGuard UB, Thora Storm videregående skole

2. Ligra UB, Thora Storm videregående skole

3. Skilock UB, Kristen videregående skole Trøndelag (KVT)


Beste ungdomsbedrift

2. Skilock UB, Kristen videregående skole Trøndelag (KVT)


Beste sosiale entreprenør

1. AquaGuard UB, Thora Storm videregående skole

3. Ligra UB, Thora Storm videregående skole


Beste innovative vare/tjeneste - i samarbeid med Virke

1. AquaGuard UB, Thora Storm videregående skole


Beste markedsføring

1. Salmon Solutions UB, Thora Storm videregående skole


Beste HR-bedrift

1. Salmon Solutions UB, Thora Storm videregående skole


Beste samarbeid med næringslivet - i samarbeid med NHO

3. TopoTech UB, Thora Storm videregående skole


Beste videopitch

3. TopoTech UB, Thora Storm videregående skole


I tillegg til 9 nominasjoner innenfor kategorier som Beste forretningsmodell, regnskap, bærekraft, innovasjon, jord-fjord-bord og verdiskaping.


Spørsmål? Ta kontakt med en av oss!

Frank
Frank Norbeck
Daglig leder UE Trøndelag
Marte Stromsem
Marthe Strømsem
Rådgiver VGS og høyere utdanning, sørlige del Trøndelag
Sara Ungt Entreprenorskap portrett 0001
Sara Kveli Skjervø
Rådgiver VGS og høyere utdanning, nordlige del Trøndelag
Stine
Stine Myhre
Merkantilt ansvarlig og rådgiver