Hva skjer i nabolaget når elevene får bestemme?

I mai har flere hundre elever deltatt innovasjonskonkurransen «Levende Nabolag» i samarbeid mellom Sparebank 1 SMN og Ungt Entreprenørskap Trøndelag. Elevene har jobbet med en problemstilling som går på å skape varmere og mer inkluderende lokalsmfunn Her har det kommet inn mange kreative og artige forslag. VI i Ungt Entreprenørskap Trøndelag setter stor pris på det gode samarbeidet vi har hatt med SMN, og at de også vil la elevene realisere sine løsninger.Siri

Sparebanken 1 SMN er veldig fornøyd med elevenes engasjement. «Gjennom dette prosjektet så kan vi gi trønderske ungdommer en stemme og en mulighet til å skape positivt utvikling i sitt lokalsamfunn» forteller Hilde Sem Lykke fra SMN. Hun understreker at det skal bli veldig gøy å følge med på hvordan de gruppene vi nå premierer med kroner 10.000 jobber for å gjennomføre sine forslag og ideer.

Og her en vinnerne av året konkurranse:

Børsa skole – Strandryddeaksjon

Mange av elevene i Børsa bor ved sjøen. Her vil de ha ryddige strender de kan leke og bade. For at strendene skal bli enda finere er man avhengig av å rydde de for søppel, tang og tare. Her har en gruppe laget en genial aksjon for å gjøre noe med nettopp det.

Aset

Åset skole - Møteplass og Park

Elevene på 7.trinn på Åset vil lage en møteplass for barn og unge i Åfjord. Elevene har tatt kontakt med næringsliv og aktuelle samarbeidspartnere. Dette skal bli et sted der elevene i Åfjord kan ha det skikkelig trivelig.

Buvik skole – Nydammen

Mange av elevene i Buvik mener at det mangler møteplasser i Buvika. De har lyst til å få laget møteplasser sånn at alle har en plass de kan være. Dette vil de gjøre ved Nydammen. De vil legge til rette for bading og felles matlaging.

Knarrlagsundet – vann til trening

Elevene på Knarrlagsundet er aktive elever. Her har mange grupper kommet med forslag om å legge opp en vannkran slik at elevene kan få i seg vann når de trener eller bruker skolen på ettermiddagene og helger.

Asheim

Åsheim skole – Frisbeegolfbane rundt skolen

Elevene på Åsheim har prosjektert en frisbeegolfbane som de kan benytte seg av i fritiden og på skolen.

Mælan skole – Aktivitetskveld

Elevene på Mælan skole vil lage en aktivitetskveld for alle barn og unge i bygda. Her vil de organisere velkjente og nye aktiviteter for å skape samhold.

Rennebu – RennebumartLAN

Elevene i Rennebu ønsker å trekke flere barn og unge til Rennebumartnan. Derfor vil de lage et dataparty som kan tiltrekke seg nye grupper til bygda. Her har de laget t godt budsjett og plan for gjennomføring

Lensvik

Lensvik skole – Operasjon badeplass

Elevene på Lensvik ønsker å utvikle badeplassen til en møteplass for flere. Her vil de legge til rette for lekestativ, ballaktiviteter og vannaktivitet.

Viggja – Lino

Elevene på Viggja ønsker å lage en demokratisk kino, eller lino som de kaller det. En Lino er en kino i en liten gymsal. Her skal elevene og innbyggherne i Viggja få være med å bestemme hva som skal settes opp.

Binde skole – møteplass for ungdom

Elevene på Binde skole i Snåsa vil lage en trygg og god møteplass for elevene i Stod. Elevene har inngått samarbeid med Saniteten og Frivilligsentralen