Årets Elevbedrift i Nord-Rogaland er kåret!

Gruppe bilde

CreativeCloud EB fra Ølen skule i Vindafjord gikk helt til topps!

5. april ble Beste Elevbedrift kåret under regionmesterskapet i Haugesund! Det skjedde under et storstilt arrangement ved Quality Maritim Hotel hvor 300 elever deltok på utstilling og premieutdeling.

De fire elevene går på 9. og 10. trinn ved Ølen skule og driver elevbedriften som en del av valgfaget "Design og redesign". CreativeCloud EB lager egenproduseserte scrunchies (hårstrikk) av gamle stoff. Bedriften hentet også hjem andreplass for "beste produkt".

Stort nettverk

Elevene har vært dyktige på å bruke eget nettverk i utviklingen av bedriften sin. En bestemor har stilt med stoff hun egentlig skulle kaste og de har brukt symaskiner ved skolen til produksjonen. Bedriften utmerker seg også ved at de er gode på å markedsføre produktene sine. De selger produkter gjennom sosiale kanaler og både Facebook, Instagram, TikTok og SnapChat er i bruk for å markedsføre produktene.

277690922 351816036886685 3509164510588965731 n

CreativeCloud EB overbeviser i markedsføringen og har utarbeidet en lekker profil, blant annet på Instagram.

De unge entreprenørene sier at de har lært mye av å drive elevbedrift. En ting er hvor mye arbeid som ligger bak, de har brukt ettermiddager og kvelder på produksjon og markedsføring. De har lært mye om samarbeid og hvordan det er å jobbe sammen med venner.

"Vi har lært mye om hvordan det er å samarbeide for å nå et mål. Det har vært veldig motiverende å få til salg, det har vært verdt alt arbeidet!"
Guro Pettersen, daglig leder CreativeCloud EB

Imponerte juryen

Juryen for Beste Elevbedrift besto av Ronny Sætre fra Haugaland Vekst og Inger Rossebø fra SpareBank 1 SR-Bank.

De skulle vurdere elevbedriftene ut fra følgende kriterier:

  • De har god kunnskap om sitt eget produkt og ønsket målgruppe
  • De har markedsført seg på en god og tydelig måte
  • De viser god kunnskap om det å drive en elevbedrift og er bevisste på hva de har lært undervegs
  • De framstår som et samlet team og med tydelig rollefordeling
  • De har gjort seg nytte av omgivelser og nettverk

Juryen er imponert over det CreativeCloud EB har prestert gjennom skoleåret. Dette var den elevbedriften som helt klart svarte best på kriteriene: de kunne mye om produktet sitt, var gode på markedføring, de var bevisst på gjenbruk av gamle matrerialer som ellers ville blitt kastet og de framsto som et godt team som samarbeidet godt og hadde tydelig rollefordeling. Også det at de har vært bevisst på hvordan de har brukt nettverket sitt i arbeidet med elevbedriften overbeviste juryen.

"Det kjekkeste med å sitte i juryen er at man kommer tett på ungdommene og ser kreativiteten de skaper. Det er inspirerende å høre hvilke erfaringer de har gjort seg og hva de har lært om samarbeid i prosessen. I dag strålte elevene mot oss da vi besøkte dem på stand!"
Inger Rossebø, jury Beste Elevbedrift, SpareBank 1 SR-Bank

Elevene selv synes møtet med juryen gikk greit. De hadde likevel ikke forventet at de skulle gå helt til topps i den gjeveste konkurransen av alle og ble veldig overrasket da det var deres navn som ble annonsert fra scenen.

"Denne dagen har vært helt fantastisk! Ikke bare fordi vi vant men fordi det er så inspirerende å se hva alle de andre elevbedriftene jobber med. Dette er noe helt annet enn en vanlig skoledag, det føles ekte på en måte."
Guro Pettersen, daglig leder CreativeCloud EB

Flest plasseringer til Ølen skule!

Ølen skule hentet hjem plasseringer i fem av de syv konkurransene som ble avgjort i løpet av regionsmesterskapet. Hele seks priser ble med tilbake til Ølen.

Skolen har ikke drevet elevbedrift lenge, dette er første gang de er med på mesterskap!

"Vi kom hit for å lære og se hvordan de andre skolene jobber med elevbedrift. At vi nå reiser hjem med så mange priser er utrolig motiverende. Nå håper jeg bare at enda flere skoler blir med til neste år!"
Dorota Cieslar, Ølen skule