Resultater fra Fylkesmesterskapet for Elevbedrifter i Rogaland 2024

Resultater forhåndsjuryerte priser:

Beste logo

Jury: Nadja Biscevic (Folkehallene), Linn Sofie Hagen Olsen (Tada AS), Susann Haaland Karlsen (Susannmann illustrasjon)

1. plass: Aalgaard saftaa EB, Gjesdal ungdomsskole

2. plass: Frukt snacks EB, Bryne ungdomsskule

3. plass: Superbånd EB, Tastaveden skole


Beste reklamefilm

Jury: Eivin Netland (Zocial AS), Kenneth Stevenson (Orre skule), Haakon Nordvik

1. plass: Stranger Rings EB, Giske ungdomsskole

2. plass: VårtDesign EB, Sola ungdomsskole

3. plass: Fjølsjarm EB, Varhaug ungdomsskule

Stranger Rings EB

VårtDesign EB

Fjølsjarm EB


Beste team

Jury: Inger Rossebø (SpareBank 1 SR-Bank), Kristine Sirnes (Knowing Why AS), Rolf Rune Selsaas (AstraZeneca)

1. plass: Søtt sylt EB, Bryne ungdomsskule

2. plass: Vinima EB, Giske ungdomsskole

3. plass: VårtDesign EB, Sola ungdomsskole


Beste Elevbedrift

Nord

Jury: Ronny Sætre (Næringsforeningen Haugalandet), Tiril Fjeld (Haugaland Næringspark)

1. plass: SømDrøm EB, Haraldsvang ungdomsskole, Haugesund

Juryens begrunnelse: Elevbedriften kan mye om produktet sitt og har utviklet designet selv.
De markedsfører seg godt og har solgt en god del produkter. Det er utført et godt stykke håndverk og produktene er etterspurt og salgbare. Stikkord er bærekraft og gjenbruk! Bedriften har en tydelig rollefordeling og fremstår som et godt team.

2. plass: Vedkongane EB, Bokn skule, Bokn

Juryens begrunnelse: Bedriften har et enkelt produkt, tjener penger og har en god forretningsmodell. De framstår som et motivert team som er svært produktive, har god omsetning og høy fortjeneste. De har i tillegg et godt nettverk rundt seg.

3. plass: Tic Tac Toe EB, Stangeland ungdomsskole, Karmøy

Juryens begrunnelse: Bedriften har laget et kreativt produkt som er fint utført. De framstår som et godt team!

Sør

Jury: Jon Christian Harestad (Equinor, Morgendagens helter), Merethe Bratland (SpareBank 1 SR-Bank)

1. plass: Vinima EB, Giske ungdomsskole, Sandnes

Juryens begrunnelse: Bedriften lager superfine produkter og viser at de kan mye om egne produkt. De har tilegnet seg mye kunnskap underveis, de er opptatt av bærekraft og har klar rollefordeling. De har laget kul og gjennomført reklamefilm og er god på markedsføring via sosiale medier.

2. plass: Søtt Sylt EB, Bryne ungdomsskole, Time

Juryens begrunnelse: Bedriften fremstår som et bra team med bra samarbeid som har lært mye og utviklet produktet underveis. Alle bidrar bra og har klare roller i bedriften. De bidrar til å redusere matsvinn og lager produkter med nydelig smak.

3. plass: Trefjøl EB, Bryne ungdomsskole, Time

Juryens begrunnelse: Denne bedriften har et bra produkt og har oppnådd mye salg. De har fått testet seg bra gjennom prosessen og har hentet materialer i containerne til bruk i produksjonen. De har unyttet egenskaper hos den enkelte i bedriften og brukt eget nettverk bra. De er også god på markedsføring.


Bærekraftsprisen- i samarbeid med Haugstad Møbel

Nord

Jury: Vibeke Klungland (Haugaland vekst IKS), Jane Helen Jelsa og Henning S. Olsen (Hubben Læringsfabrikk/Haugstad møbel)

1. plass: Classy totebags EB, Stangeland ungdomsskole, Karmøy

Juryens begrunnelse: Elevbedriften tenker bærekraft i form av gjenbruk. De har tatt tak i en tidsaktuell problemstilling, og tenkt bærekraft også utover selve produktet. Bedriften har tatt til seg tilbakemeldinger underveis, og tilpasset produktet til målgruppen.

2. plass: Luxus lampeskjerm EB, Stangeland ungdomsskole, Karmøy

Juryens begrunnelse: Bedriften lager stilige kvalitetsprodukter av gjenbruksmaterialer. De har klart å få tak i en større kunde, og tilpasset design til kundens behov. Vi ser at bedriften har utviklet seg over tid noe som viser at de er lærevillige og jobber hardt.

3. plass: Drømmebedriften EB, Skudenes skole, Karmøy

Juryens begrunnelse: Bedriften har laget produkt av naturlige materialer. De har tenkt bærekraft ved å bruke ting om igjen, og har en vare som kan repareres og ha et langt liv.

Sør

Jury: Per Forslund (Asko Rogaland), Marit Larsen (Næringshagen i Ryfylke), Jane Helen Jelsa (Hubben Læringsfabrikk/Haugstad møbel)

1. plass: Vinima EB, Giske ungdomsskule, Sandnes

Juryens begrunnelse: En klar vinner innen bærekraft. De bruker hele råvaren og produserer et produkt som er både miljøvennlig, har flere bruksmuligheter og lang holdbarhet. De imponerer også med å ha laget egen nettside.

2. plass: Jippy_smykker EB, Nærbø ungdomsskule, Hå

Juryens begrunnelse: Alle deler i produktet er gjenbruksmaterialer som egentlig skulle blitt kastet. Produktet gir smykker et lengre liv og bedriften har god kjennskap og forklaring til flere bærekraftsmål. I tillegg leveres produktet ut til kundene med el-sykkel.

3. plass: Easy EB, Jørpeland ungdomsskule, Strand

Juryens begrunnelse: Produktet er laget av gjenbruksmaterialer og fører til lenge holdbarhet av frukt og grønt.
De leverer produktet i poser av tekstil i stedet for plast og papp. Hele den fine standen var i tillegg laga av ting som skulle kastes.


Beste sosiale entreprenør - i samarbeid med Samfunnssentralen

Nord

Jury: Anja Moen Hareim (Samfunnssentralen), Sina Erichsen (Jobloop)

1. plass: Smak & Behag EB, Stangeland ungdomsskole, Karmøy

Denne bedriften har laget et kreativt og smakfullt produkt og setter fokus på et dagsaktuelt tema. De viser stort engasjement og alle deltok aktivt i presentasjonen. Det er økonomisk bærekraftig, og de har avpasset produksjonen ut fra tilgangen på kunder. Overskuddet går til mental helse for ungdom.

2. plass: BTM EB, Skudenes ungdomsskole, Karmøy

Denne bedriften har et stort hjerte for å hjelpe andre. De liker å jobbe og bruke kroppen. De ønsker å hjelpe personer som ikke kan utføre alle daglige gjøremål selv. Bedriften har fått samarbeid med Blå kors i Skudenes der de tilbyr personer gratis hjelp.

3. plass: Hjerterom EB, Bokn skule, Bokn

Elevbedriften driver med salg av både matvarer og andre produkter. Inntektene skal brukes til å avhjelpe fattigdom i en internasjonal sammenheng. Bedriften består av hele klassen. Første overskudd har gått til skoleuniformer på en skole i Tanzania.

Sør

Jury: Jeanette Osberg (Storhaug Unlimited), Arvid Nesse (Selvstendig næringsdrivende), Anja Moen Hareim (Samfunnssentralen)

1. plass: All about the kids EB, Jørpeland skole, Strand

Juryens begrunnelse: Bedriften tilbyr en tjeneste som barnefamilier kan nyte godt av. De har ulike pakkeløsning basert på behov og økonomi. Alle bidro i presentasjonen og fremstod kreative, energiske og profesjonelle. De har fokus på økonomi og videre drift. De har allerede gjennomført flere barnebursdager med gode tilbakemeldinger.

2. plass: Paradiset EB, Giske ungdomsskole, Sandnes

Juryens begrunnelse: Denne bedriften tilbyr tjenester i sitt lokalmiljø. De har fokus på å hjelpe personer med ulike oppgaver både ute og inne. De har markedsført seg godt og har flere kunder, og får stadig nye henvendelser. De har skapt sin egen arbeidsplass som også kan vokse og bli mer varig spesielt med tanke på flere utendørs oppdrag fremover.

3. plass: Score skole EB, Bryne ungdomsskule, Time

Juryens begrunnelse: Denne bedriften har fokus på inkludering og mindre prestasjonsjag. De har fått gode samarbeid med lokale bedrifter som har gjort tilbudet enda bedre. De har gjennomfør opplegg for 45 fotballglade barn i sitt lokalmiljø. Dette gjennomføres uten voksne noe de har fått ekstra gode tilbakemeldinger for.


Beste utstilling/stand

Nord

Jury: Ronnie R. Clemmensen (HTH Haugesund), Elisabeth Mjåseth (Bohus)

1. plass: Frakkagjerd nails EB, Frakkagjerd ungdomsskole, Tysvær

Bedriften er gode på estetikk og har et flott skilt med logo. De hadde arrangert konkurranse ved standen sin, som var med på å trekke publikum. Alt i alt den helhetlige beste standen.

2. plass: Hjerterom EB, Bokn skule, Bokn

Bedriften har levert en levende stand. De legger vekt på estetisk ved bruk av med naturlige elementer.

3. plass: Lunch leveranse EB, Skjold skole, Vindafjord

Bedriften har vært flinke til å tenke og vise kreativitet på sin stand. Det er mye som skjer!

Sør

Jury: Nora Andersen (ONS), Camilla Lyse, Paulina Joanna Rozborska og Avril Nilsen Bjelland (alle fra 3. klasse, interiør, Vågen vgs).

1. plass: SuperKids Danseklubb EB, Gautesete ungdomsskole, Stavanger

Juryens begrunnelse: Vinneren viser godt frem logoen sin og det er en sammendrag mellom logo og standen sine farger. Det er en helhet i standen og viser godt hva bedriften tilbyr. Dei bruker ting hjemmefra og har en kreativ løsning på standen.

2. plass: Brettperfekt EB, Varhaug ungdomsskule, Hå

Juryens begrunnelse: Andreplassen går til en bedrift som produsere trebrett, noe som kommer godt frem på standen. De fortjene denne prisen fordi de har en estetisk og ryddig stand.

3. plass: Eesy EB, Jørpeland ungdomsskole, Strand

Juryens begrunnelse: Tredjeplassen går til en elevbedrift som har en stand med et tydelig budskap, det er en kreativ stand og det kommer godt frem at de syr gjenbrukbare varer og skaper nytt liv av gammelt stoff og tekstil.


Beste vare

Nord

Jury: Ernst Eielsen (BYGGOPP Rogaland AS), Cathrine Skaar Rantaniitty (Saltråk AS), Einar Tollaksvik (Tollaksvik AS).

1. plass: Drømmebedriften EB, Skudenes ungdomsskole, Karmøy

Juryens begrunnelse: Gjennomført produkt av høy kvalitet. Solid vare og plan om utvikling av nye produkter.
De har gjort bevisste valg av råvarer og bærekraftig produksjon. Bedriften har god økonomi og har omsatt nok til å reise på utenlandstur.

2. plass: Classy Totebags EB, Stangeland ungdomsskole, Karmøy

Juryens begrunnelse: Denne bedriften var godt forberedt! De sørger for 100% gjenbruk av råvarer og har et produkt som er videreutviklet ut fra kundebehov og etterspørsel.

3. plass: The Stupid Twins EB, Stangeland ungdomsskole, Karmøy

Juryens begrunnelse: Denne bedriften lever meget godt håndverk. De får frem et viktig tema, og har allerede et salgbart produkt.

Sør

Jury: Stian Eikåsen (Bryne Landbruksservice AS), Jan Tore Usken (Creator Makerspace), René Bech Larsen (Sandnes Pro-Service AS), Hege Aasbø (Veni), Fredrik Vagle (Olavstoppen).

1. plass: RoyalSoaps, Sola ungdomsskole, Sola

Juryens begrunnelse: Bedriften presentere et vakket produkt som kan stilles rett inn i butikk. Det er utrolig dyktig håndtverk og godt design tilpasset produktet. Produktet er sammensatt av tre elementer som alle er selvlagd. De har kombinert produktene sine slik at det er svært godt tilpasset et marked: Det er en nydelig gavepakke tilpasset mange anledninger.

2. plass: StrangerRings, Giske ungdomsskole, Sandnes

Juryens begrunnelse: Produktene er utført med godt håndtverk, og er uttrykk for god forståelse for materialvalg, behandling og ikke minst design. Produktet er en upsycling av hverdagslige gjenstander til noe nytt og vakkert.

3. plass: Fjølsjarm, Varhaug ungdomsskole, Hå

Juryens begrunnelse: Produktet har et unikt design, pærer preg av utrolig bra håndtverk, bra materialvalg og god forståelse for hva kundene vil ha, ettersom de er utsolgt!


Beste tjeneste

Nord

Jury: Trond Notland (Remota), Kristina K. Aksnes (Sparebank 1 SR-Bank), Svein Erik Indbjo (Varaordfører, Rogaland Fylkeskommune)

1. plass: Hjerterom EB, Bokn skule, Bokn

Juryens begrunnelse: Bedriften viser til konkrete prosjekter med gode resultater. De har solid gjennomføringssevne, de re-investerer overskudd konkret og de utnytter ressurser internt på en god måte.

2. plass: Clean Life EB, Skudenes ungdomsskole, Karmøy

Juryens begrunnelse: Denne bedriften er kreativ med tanke på finansiering: inntekter fra bilvask reinvesteres i byggematerialer slik at de kan lage nye produkter. De viser sunn drift og har gode resultater. Overskuddet går til Kretforeningen.

3. plass: BTM EB, Skudenes ungdomsskole, Karmøy

Juryens begrunnelse: Bedriften leverer tjenester til eldre og andre som trenger hjelp hjemme. De tilbyr tjenestene sine i samarbeid med Blåkors.

Sør

Jury: Tone Michelle Rønningsen (Kulturavdelingen, Sandnes kommune), Marianne Hebnes (Olavstoppen, Bouvet ASA), Yann Smith-Kielland (Olavstoppen, Bouvet ASA), Kjetil Gustavson (Gaidme).

1. plass: HUSK MEG EB, Tananger ungdomsskole, Sola

Juryens begrunnelse: HUSK MEG EB henvender seg til eldre som sliter med tap av minner og ensomhet. De arrangerer ulike aktiviteter for eldre og har fokus på å knytte kontakten mellom generasjoner, med fokus på å skape gode samtaler for å forsterke relasjoner, bli bedre kjent - og hjelpe de eldre å få frem minner gjennom enkle spørsmål og historiefortellinger. De har allerede vært ute på TABO Sykehjem og fått svært god respons på opplegget de laget der, og planlegger en kveld med aktiviteter. Tjenesten er også tilrettelagt for privat bruk. Utenforskap og ensomhet er viktig å bekjempe, og bærekraftsmål nr. 3 - God helse og Livskvalitet - oppnås gjennom aktivitetene de planlegger og gjennomfører. Utover en viktig og relevant tjeneste, scorer de skyhøyt på en veldig forseggjort stand, solid grafisk materiale og en gjennomtenkt branding.

2. plass: Superkids Danseklubb EB, Gautesete ungdomsskole, Stavanger

Juryens begrunnelse: Denne bedriften viser god gjennomføringsevne og bevist at de har en tjeneste det er behov for i markedet. De har fått gode tilbakemeldinger fra kunder og aktiviserer unge barn og gjøre dansing til en lek.

3. plass: GFT (gratis fotballtrening) EB, Kjerrberget ungdomsskole, Sola

Juryens begrunnelse: GTF har fokus på integrering og mestring på fotballbanen for målgruppen 1.-4. klasse. De har tatt tak i frafallet fra fotballen og gir et tilbud med mye sosialt og fokus på lek og basisferdigheter. Tjenesten er gratis og baserer seg på en undersøkelse om hvorfor unge faller fra og slutter med fotball - og hele fem av deltakerne deres har valgt å gjenoppta organisert fotball etter å ha deltatt på deres tilbud.


Matglede-prisen

Nord

Jury: Stian Nilsen (Opplæringskontoret for restaurant- og matfag i Rogaland), Marit Larsen (Næringshagen i Ryfylke) og Roger Veland (Level Mathuset AS)

1. plass: Pizzeria CR EB, Sveio skule, Sveio

Denne bedriften har jobbet fram et sunt, smakfullt og fremtidsrettet mattilbud til barn. Bedriften er god på økonomi.

2. plass: SprøRull EB, Tysværvåg barne- og ungdomsskole, Tysvær

SprøRull EB leverer et nytt og spennende produkt. Produktet er salgbart. Bedriften har engasjerte selgere og viser god trivsel.

3. plass: Matpakke EB, Tysværvåg barne- og ungdomsskole, Tysvær

Juryen blir møtt av god service, og møter elever som er opptatt av og levere god mat som alle liker. De har et godt produkt fra og til leveransen.

Sør

Jury: Caroline Øverland Stornes (Opplæringskontoret for restaurant- og matfag), Runar Helgeland (Tango), Inger Lomeland (Gladmatfestivalen).

1. plass: Frukt snacks EB, Bryne ungdomsskule, Time

Juryens begrunnelse: Oppfølger bærekraftsmålene godt og jobber mot matsvinn. Sunt og allergivennlig alternativ som inkludere flere målgrupper og dietter. Bedriften har bra arbeidsfordeling og tydelige roller og har en fin og gjennomført profil.

2. plass: Søtt sylt EB, Bryne ungdomsskule, Time

Juryens begrunnelse: Fokus på bærekraftsmål med gjenbruk av rester og frukt/bær som ellers kastes. Bedriften har en fin stand, gode produkter og en veldig fin logo.

3. plass: Birks fisk&fangst EB, Tau ungdomsskole, Strand

Juryens begrunnelse: Bra bedriftsinitiativ som tilgjenliggjør fisk og krabbe for flere. Bedriften tilbyr ferske produkter lokalt som gleder andre. Bedriften ivaretar en stolt kystkultur og leverer god kvalitet.