Fakta om Fylkesmesterskapet

F Bcover til FB cover


  • Festsendingen publiseres 24. mars kl 11:30. Alle er invitert og det er da
    skolene følger sendingen samtidig over hele Rogaland. Sendingen vilselvsagt være tilgjengelig også i etterkant.
  • 112 ungdomsbedrifter fra 20 videregående skoler i Rogaland deltar
  • 54 jurymedlemmer fra arbeids- og næringsliv
  • 15 ulike konkurransekategorier
  • 1. og 2. plass i 13 av konkurransekategoriene går videre til NM for Ungdomsbedrifter i april.
  • Til sammen 1.040 elever driver ungdomsbedrift i Rogaland dette skoleåret. 650 av disse deltar på FMUB.

Vi gjør klar festsending!

650 elever fra videregående skoler i hele Rogaland deltar i år på Fylkesmesterskapet for Ungdomsbedrifter (FMUB). Pandemien setter en stopper for det tradisjonelle arrangementet i Stavanger hvor vi vanligvis samler ungdomsbedriftene til ustilling og konkurranser. Men det betyr ikke at vi ikke skal lage feststemning likevel! Vi går nå nye veier og har fått med oss flinke folk for å være sikre på at vi skal få vist fram de flotte ideene ungdomsbedriftene har jobbet med.

"Vi ønsker å feire innsatsen Ungdomsbedriftene har lagt ned i et spesielt krevende skoleår. Det er viktig for oss å lage en sending som elevene opplever som engasjerende og gøy!"
Maria Aasbø, daglig leder Ungt Entreprenørskap Rogaland

En reise gjennom Rogaland

Vi har lyst til å vise fram mangfoldet ungdomsbedriftene representerer. Vi er derfor i disse dager ute på hjul og gjør innspillinger fra Haugesund i nord til Egersund i sør. Resultatet skal bli en festsending hvor seerne både får hilse på noen av ungdomsbedriftene og hvor det deles ut priser i 15 ulike konkurranser. Det er viktig for oss å lage en sending som elevene synes er engasjerende og gøy. Vi er derfor utrolig glade for å ha med oss Kulturkompaniet som produsent av sendingen. De har lang erfaring med å engasjere publikum på fysiske arrangementer, det siste året har de også gjort det samme digitalt.

"I Kulturkompaniet jobber vi med å engasjere mennesker og bygge kultur i organisasjoner. Det er derfor veldig stas for oss å få mulighet til å jobbe med fremtidens ledere og medarbeidere gjennom Ungt Entreprenørskap. Det gir god energi å møte så mange fremoverlente unge mennesker!"
Ole Petter Søllesvik, daglig leder Kulturkompaniet
152533073 1818005561707494 5885630750459719891 n
Innspilling ved Godalen VGS i Stavanger

24. mars blir det fest på skolene- samtidig!

Det er ingen tvil om at det river oss i hjertet at vi ikke kan samle elevene på ett sted og gi dem den markeringen de fortjener! De av dere som har vært tilstede på FMUB vet hvor kjekt det pleier å være både for elever, lærere og publikum. Vi har derfor oppfordret skolene til å lage fest lokalt. Slik kan elever over hele Rogaland likevel samles for å følge sendigen samtidig fra sin skole. Vi utstyrer skolene med partykit for å hjelpe på feststemingen og vi har lagt inn pause i sendingen slik at elvene kan kose seg med pizza.


Marianne Chezac jurymote

Næringslivet er med!

Vårt smfunnsoppdrag er å bygge bro mellom skole og arbeidsliv. Vi skal gi elevene arenaer utenfor skolen hvor de kan vise fram ideene sine. FMUB er den største arenaen vi har for dette i Rogaland. Over 50 jurymedlemmer vurderer bidragene fra de 112 ungdomsbedriftene som deltar i en eller flere av konkurransene. Det betyr enormt mye for elevenes læring og motivasjon at de får tilbakemedlinger fra representanter fra arbeids- og næringsliv. Blandt jurymedlemmene har vi Thor Christian Haugland, konserdirektør for kommunikasjon og bærekraft i SpareBank 1 SR-Bank, Peter A. Schwarz, kommunikasjonssjef i Lyse og Fylkesordfører Marianne Chezac. På bidet ser dere sistnevnte delta i første jurymøte.


Takk til samarbeidspartnerne våre!

Vi er utrolig takknemlige for at samarbeidspartnerne våre gjør det mulig å arrangere FMUB. SpareBank 1 SR-Bank er hovedsamarbeidsparter. Lyse, Rogaland Fylkeskommune og Stavanger kommune gjør festen i klasserommene mulig.

Vi får virkelig øvd oss på omstilling nå som juryeringen foregår på teams og festen flyttes til en skjerm. Samarbeidspartnerne våre har vært utrolig kule og stiller opp når vi ber dem være med på innslag eller andre sprell som vi planlegger i forbindelse med festsendingen!

"SpareBank 1 SR-Bank er opptatt av å gi kraft til vekst og utvikling i regionene vi er en del av. Ungt Entreprenørskap Rogaland inspirerer unge til å tenke nytt og sår noen spennende gründerspirer blant de unge som kan vokse opp til å skape fremtidige arbeidsplasser i vår region. Det heier vi på."
Inger Beate Høiland, SpareBank 1 SR-Bank

Bli med 24. mars kl 11:30!

Vi ønsker selvagt at så mange som mulig skal følge sendingen slik at ungdomsbedriftene våre virkelig få vist seg fram! I år trenger du ikke flytte deg til Stavanger for å være med- du kan se sendingen fra der du er!

Den sendes første gang 24. mars kl 11:30. Den gjøres selvsagt tilgengelig slik at du kan se den senere dersom det passer bedre. Følg arrangementet på Facebook, så holder du deg oppdatert på hva som skjer fram mot sendingen!

Vi ser i spenning fram til å vise Rogaland hvor mange dyktige, innovative, framoverlente ungdommer vi har i fylket vårt! Bli med!