May Britt er årets entreprenørskapslærer i Rogaland

May Britt Haugland er lærer ved Vardafjell videregående skole og har drevet med entreprenørskap siden 2008. May Britt er en brobygger av de sjeldne, sprer glede og kunnskap rundt seg og bidrar til vekst. Hun har spilt en viktig rolle for ungdomsbedrifter på Haugalandet de siste årene.

Maybritt arets entreprenorskapslaerer
Hege Solhaug fra Ungt Entreprenørskap (t.v) overrasket May Britt Haugland som årets entreprenørskapslærer i Rogaland..

Læreren med det store hjertet

– Entreprenørskap er praktisk læring. Det er ekte problemstillinger, og jeg opplever at elevene liker denne undervisningsformen veldig godt. Vi får et levende miljø i klassen.

Undervisningen hennes er kjent for å være et fristed hvor kreativitet og samarbeid står i sentrum. Elevene blir utfordret i å finne ut av ting på egenhånd. Timene er preget av et høyt tempo, lite stillesitting og en god dose kaos – akkurat som hun liker det. Engasjementet er stort og ekte.

"Denne dama har jeg kjempet hardt for. Det er så velfortjent å kunne gi prisen til May Britt."
Hege Solhaug, rådgiver videregående skole og høyere utdanning i Ungt Entreprenørskap Rogaland

Lokalt næringsliv og internasjonalt samarbeid

May Britt er flink til å bruke nettverk og næringslivet. Elvene får reise på bedriftsbesøk til lokale selskaper og skolen har et samarbeid med en skole i Kurzeme-regionen i Latvia.

På de lokale bedriftsbesøkene deler personer fra næringslivet av sin kompetanse. – Det er for eksempel mye kjekkere for elevene å høre fra en markedsfører selv om hvorfor markedsføring er viktig, sier hun.

Et nytt skoleår er godt i gang. Dette året skal tre klasser med til sammen 45 elever på tur til Latvia. Besøket er et av høydepunktene dette skoleåret. Elevene får muligheten utveksle erfaringer med jevnaldrende ungdommer som også driver sin egen bedrift. I tillegg skal de bytte produkter med hverandre.

Høydepunkt hvert eneste år

For May Britt er det særlig ett øyeblikk som utpeker seg år etter år. Hun har veiledet mange ungdomsbedrifter gjennom årene, men det som like fint – hver eneste gang – det er når elevene har sitt aller første salg i bedriften.

– Hvert skoleår preges av nye elever, med sine nye ideer som blir til nye bedrifter. Derfor er det virkelig noe for seg selv. Jeg elsker å se hvor stolte elevene mine blir når det første salget skjer. Da blir jeg også stolt.


Se hvordan det gikk da vi overrasket May Britt i klasserommet foran elevene hennes:

Nasjonal kåring i november

15. november går Virkes årskonferanse av stabelen. Da skal Årets entreprenørskapslærer nasjonalt kåres. May Britt Haugland er vår kandidat i konkurransen om den gjeve prisen. Vi er veldig glade for at det er akkurat May Britt som skal representere Rogaland og vi ønsker henne lykke til!