Speil, speil på veggen der, hvem er den beste yrkesfaglige bedriften i landet her?

Lokkastrikk UB Foss vgs God som ny UB Kongshavn vgs TEKXPEIL UB Kuben vgs Embrace UB Kongshavn vgs Workey UB Foss vgs Orso Polare UB Kongshav N vgs Re Cycled Training UB Kongshavn vgs Ungdom for Ungdom UB F21 vg 2

Ungdommene leverer!

I dag ble NM for ungdomsbedrifter 2021 gjennomført for andre året i digital drakt. Totalt 170 ungdomsbedrifter fra hele Norge har deltatt, og det er en knusende rekord i antall deltakere.

Oslos NM-lag besto av 17 ungdomsbedrifter fra ni ulike videregående skoler. Bli bedre kjent med vårt NM-lag her.

De nyslåtte Norgesmesterne er godt spredt i hele landet. Oslo tok fire priser fordelt på fire ulike ungdomsbedrifter. I tillegg til fire priser hadde NM-sendingen også bidrag fra tre av Oslos ungdomsbedrifter. Det ble storeslem til Hvam videregående skole i Nes kommune i Viken, der WildSpotter UB tok hele fem priser og ble kåret til Norges Beste Ungdomsbedrift. Thora Storm videregående skole i Trondheim tok også fem priser fordelt på tre ungdomsbedrifter, mens Romsdal videregående skole i Molde tok fire priser fordelt på tre ungdomsbedrifter. Alle deltakere ble intervjuet av fagjuryer der hele 90 personer fra arbeids- og næringsliv stilte opp for å vurdere og anerkjenne elevenes arbeid.

Sjekk ut UE Norges resultatservice her.

"Jeg er dypt imponert over elevenes evne til å skape, innovere og gjennomføre i et så vanskelig år som dette skoleåret har vært. De viser en enorm skaperglede samtidig som de løser ekte problemer - all honnør til årets UB-elever rundt om i landet.."
Siv Elin Dammen, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Oslo

Norgesmestre i "Beste yrkesfaglige bedrift": TEKXPEIL UB, Kuben vgs

Rsz img 2608

For andre året på rad tar Oslo første plassen i kategorien "Beste yrkesfaglige bedrift".

Forretningsidé: TEKXPEIL UB skal revolusjonere menneskers syn på speil. De vil skape innovasjon ved å gi kunden et enklere liv med sitt eksklusive og høyteknologiske speil som er både bærekraftig og brukervennlig.

Gratulerer så mye til gutta i TEKXPEIL UB, Sander Martinsen, Venkat Hrushikesa Varri og lærer-teamet Guro Jørgensen og Astrid Strand Myhren.

"Vi har jobbet veldig mye på egenhånd, men uten Guro og uten Astrid, vår ansvarlig lærer, så hadde vi ikke kommet like langt. Vi har laget produktet, men det var spesielt Guro som satt i gang prosessen og stiftet bedriften sammen med oss – tusen takk Guro for all støtte!"
Sander og Venkat, teamet bak TEKXPEIL UB

2. plass i "Beste sosiale entreprenør": Atlas Computers UB, Elvebakken videregående skole

Atlas

Forretningsidé: Atlas Computers er en pc-distributør som spesialiserer seg innen gaming. Vi bygger og selger både brukte og nye pc-er, og vi holder gamingkvelder og turneringer for de som ikke har tilgang til pc-er.

Gratulerer så mye til gutta i Atlas Computers UB, Marius Brusgaard, Homayoon Movahediasl og ansvarlig lærer Ingelill Tvilde.


2. plass i "Beste samarbeid med næringslivet": Pressium UB, Ullern vgs

Pressium

Forretningsidé: Pressium vil effektivisere søppelhenting og logistikk knyttet til søppelhenting, ved å gjøre dette skal vi bespare kostnader, miljøet og forbedre bymiljøet. Dette vil Pressium oppnå ved å selge logistikkløsninger som bruker sensormoduler til renovasjonsindustrien og næringsbygg.

Gratulerer så mye til gjengen bak Pressium UB: Theodor Hauge Engesaeth, Anders Vereide, Mia Riseth, Nikoline Sejersted, William Klaus Fiva Störtebecker og ansvarlig lærer Jens Disington.


2. plass i "Bærekraftprisen": ReCycledTraining UB, Kongshavn vgs

RCT

Forretningsidé: RCT produserer verdens første 100% bærekraftige treningsslynge laget av bilbelter som skal kastes og av seil materialer. RCT setter sosial entreprenørskap i fokus og hjelper vanskeligstilte inn i arbeid gjennom samarbeidspartnere i produksjonen.

Gratulerer så mye til gjengen i ReCycledTraining UB, Petter Sand-Strand, Mads Aasland, Daniel Karlsen, Kasper Tordhol, Thorhallur Scott og ansvarlig lærer Claus Dahm.


Rsz img 6025

Vandremusikken UB fra Foss vgs bidro under dagens NM-sending

Under både åpningssendingen og gullshowet kunne vi se og høre Vandremusikken UB fra Foss vgs "in action". De spilte oss både inn og ut av årets NM-sending!

Vandremusikken UB sin forretningsidé: Vi ønsker å bringe musikk til de som ikke har tilgang på det grunnet coronapandemien.

Rsz img 6036

Miljøforsvaret UB fikk møte og intervjue statsminister Erna Solberg

Hva med et alternativt supplement til det militære forsvaret? Elevene bak Miljøforsvaret UB, Maggie Bergan, Aviendha Ytterstad, ben Lauvland Longva, Nora Schie Larsen og Tobias Ton-That, har jobbet for nettopp dette hele skoleåret.

Miljøforsvaret UB sin forretningsidé: Vi jobber for et alternativt supplement til det militære forsvaret med klima og miljø i fokus. Tanken er et miljøforsvar likestilt med det militære, og kan inngå som en del av den normale førstegangstjenesten. Dette setter Norge i front.

Rsz img 6044

Elevene i ungdomsbedriften Abros UB fra Foss vgs tjener penger på å tilby grafittikurs til unge.

Under årets NM-sending lagde de et UB-inspirert grafittikunstverk. Vi ble mektig imponert over teamet bak Abros UB og det de leverte under dagens sending. Klapp på skulderen til Jonas Lillo-Stenberg, Adrian Falch, Peter Lockert og Erik Hartgen.

Abros UB sin forretningsidé: Vi er her for å tilby en ny type kunstkurs hvor deltakerne får uttrykt seg på en morsom og lovlig måte, som ikke er blitt sett tidligere. Dette, i form av et graffitikurs, som vil tilby unge en ny og kreativ fritidsaktivitet hvor deltakerne kan møte andre med samme interesser.