En dag i sjefsstolen

Fra leder i egen ungdomsbedrift til bærekraftssjef i Storebrand, CEO i banebrytende Ludenso og direktør på Oslo børs: Klara, Venkat og Petter fikk en smakebit på fremtiden i Leder for en dag 2021.

Leder for en dag IG 2

Hvert år arrangerer Ungt Entreprenørskap Norge programmet Leder for en dag, hvor nøye utvalgte ledere i ungdoms- og studentbedrifter fra hele landet får prøve seg som toppledere for en hel dag. I årets utgave deltok det både ministere, utdanningsledere og direktører i store norske selskaper. Oslos tre utvalgte fikk en smakebit på lederlivet i følgende virksomheter:

  • Klara Molvik, daglig leder i Løkkastrikk UB fra Foss videregående skole fikk følge bærekraftssjef i Storebrand, Marcus Bruns.
  • Venkat Hrushikesa Varri, daglig leder i Tekxpeil UB fra Kuben videregående skole fikk følge Eirik Wahlstrøm, medgründer og daglig leder i Ludenso.
  • Petter Sand-Strand, daglig leder i ReCycledTraining UB fra Kongshavn videregående skole fikk følge børsdirektør i Oslo Børs, Øivind Amundsen.
Skjermbilde 2021 11 11 kl 14 20 24

Klara

Klara Molvik (18) fra Foss videregående skole tilbragte sin dag i Lysaker hos Storebrand. På grunn av sitt fokus på bærekraft i ungdomsbedriften Løkkastrikk UB og ønske om å få en grønn jobb i fremtiden ble Klara koblet sammen med Marcus Bruns, bærekraftssjef i Storebrand. Sammen hadde de gode samtaler om bærekraft, og for Klara fikk begrepet en utvidet betydning:

- Jeg lærte at bærekraft er så mye mer enn bare klima og miljø. Sosial og økonomisk bærekraft er også minst like viktige for å skape et bærekraftig samfunn, forteller Klara.

Klara forteller at dagen hennes hos Storebrand var variert, og at bærekraftssjefen hadde sørget for at det var mange møter og oppgaver å involvere seg i. Klara fikk blant annet i oppgave å lese søknader til Storebrands konkurranse «Vi heier på» og være med på utvelgelsesprosessen.

- Jeg følte meg viktig! Selv om jeg ikke kunne så mye om Storebrand og aksjer og sånt, så kunne jeg komme med innspill som kunne bli brukt til noe.


Venkat

Venkat Hrushikesa Varri (18) fra Kuben videregående skole tilbrakte dagen sammen med Eirik Wahlstrøm, daglig leder i edtech-selskapet Ludenso – en match made in heaven for Venkat og hans arbeid med Tekxpeil UB.

- Det var utrolig stas å bli kjent med Eirik. Det var en perfekt match. Jeg føler Eirik og jeg har samme interesse og lidenskap for teknologi generelt. Jeg gleder meg masse til å ta i bruk alle tipsene han ga meg.

Mellom å være med på kundemøter, fysisk trening med teamet og test av en demo til en kunde fikk Venkat nemlig også en mentorsession med Eirik hvor de fokuserte på ungdomsbedriften Tekxpeil.

- Han introduserte med og Tekxpeil til noen andre på startup-bygget, og alle var villige til å hjelpe! Blant annet fikk vi tilbud om å komme og jobbe med bedriften på Startuplab når vi har kommet i gang med salg.

Dagen med Eirik og Ludenso var travel, og det viktigste Venkat lærte i løpet av dagen var hvordan man bør prioritere når man har mange baller i luften.

- Det er viktig å være organisert, og jeg har lært å prioritere de tingene som er viktig og som haster, i stedet for å prioritere tingene som kanskje er like viktige, men som ikke haster like mye. Jeg føler det er veldig viktig å kunne skille mellom de to.


20211102 090205

Petter Sand-Strand (18) Kongshavn videregående skole var daglig leder i ReCycledTraining UB forrige skoleår. Under Leder for en dag fikk han følge børsdirektør på Oslo børs, Øivind Amundsen. For Petter var dette en givende dag hvor han lærte mye som han tar med seg inn i videre utdanning og arbeidsliv.

- Øivind var veldig hyggelig og morsom, og jeg vil si vi var en veldig bra match. Det morsomste i løpet av dagen var å være med på ledermøte. Jeg hadde trodd at ledermøtene skulle være «strenge» der alle satt og hørte på sjefen, men det var det ikke – alle kom med sin input og snakket fritt, og det virket avslappet. Jeg fikk ta plass i sjefsstolen.

Akkurat dette anbefaler Petter at fremtidige ledere i ungdomsbedrifter tenker på.

- Jeg anbefaler at man lar andre ta plass når de har en idé og at de får snakke om det, samtidig som at man selv heller ikke må være redd for å ta styringen når man driver en bedrift sammen med venner.


20211102 090205
Full Size Render
Klara og Marcus
Klara2
Ledermote bors
P med leder
Full Size Render

Trykk på pilen for å se bilder fra dagen!


Vi takker Klara, Venkat og Petter for å være flotte representanter for skolene sine og Oslo i årets utgave av den nasjonale gjennomføringen av Leder for en dag, og ønsker dem masse lykke til videre!