Våren er tid for avvikling av ungdomsbedrifter

UB Avvikling

Alle gode ting har ofte en slutt, og et sikkert vårtegn er avviklinger av de fantastiske ungdomsbedriftene. I år har vi hatt hele 2190 ungdomsbedrifter, og 830 engasjerte lærere. Vi er utrolig imponert over alt dere har fått til, og gleder oss veldig til årets digitale Norgesmesterskap hvor vi hedrer noen av bedriftene som har utmerket seg. Vi vet at det å ha ungdomsbedrift er svært lærerikt og en morsom reise for alle sammen - nå kommer den litt kjedelige slutten. Noen velger å videreutvikle sin ungdomsbedrift og starte AS, men de aller fleste går til avvikling av sin ungdomsbedrift.

Hvordan avvikler jeg min Ungdomsbedrift?

Alt om hvordan du avvikler din ungdomsbedrift har vi samlet på ungdomsbedrift.no. Vi har også laget en enkel video for å hjelpe deg med avviklingen, filmen finner du her. I denne filmen går vi gjennom det du må gjøre.

NB:
Dersom du har en ungdomsbedrift som enda ikke er ferdig registrert hos Ungt Entreprenørskap og i Brønnøysundregistrene, så må dette gjøres umiddelbart. Det er kun ungdomsbedrifter som er registrert og godkjent, som kan avvikles og få attest etterpå.

På grunn av koronasituasjonen ønsker vi å gjøre avviklingen litt enklere for deg. Derfor har vi i år innført noen endringer i rutiner:
·
Ungdomsbedrifter som sitter på store varelagre og som ikke får solgt sine produkter i løpet av våren, kan bli videreført til neste skoleår. Elevene vil da kunne bruke høsten til å selge sine produkter, og deretter avvikle. Ta kontakt med ditt lokale fylkeskontor dersom dette gjelder deg.
·
Dokumenter (årsrapport, revisjonsberetning, innkalling generalforsamling og protokoll generalforsamling) som krever signatur fra elever og revisor: elevene/revisor kan signere på et hvitt ark, ta bilde med mobilen og lime inn nederst i dokumentet. Gjør så om til PDF.
·
Generalforsamlingen kan gjennomføres som et digitalt møte.

Ungt Entreprenørskap godkjenner avvikling av en ungdomsbedrift når ungdomsbedriften har lastet opp årsrapporten. Årsrapporten skal inneholde årsberetning, årsregnskap og revisjonsberetning. Se mal for årsrapport og revisjonsberetning.

Er det noe du lurer på så ta kontakt med det lokale fylkeskontoret i Ungt Entreprenørskap eller din lærer som også vil hjelpe deg med dette.

Vi håper du har det greit i disse koronatider. Ta godt vare på hverandre.

Hilsen oss i UE Norge