Digitalt NM for ungdomsbedrifter 2020


På NM for Ungdomsbedrifter møtes de beste ungdomsbedriftene fra hele landet for å vise frem sine forretningsidéer, produkter og tjenester til jurymedlemmer fra nærings- og arbeidsliv. NM sendinger hver dag klokken 15.00Det blir live-sendinger kl. 15.00 hver dag under NM-uka (4.- 8. mai), på Ungt Entreprenørskap Norge sin Facebook-side.

Vi vil hedre alle som har deltatt på programmet Ungdomsbedrift - både ungdom, lærere, mentorer og samarbeidspartnere. I tillegg blir det kåringer i 11 kategorier. Vi vil få besøk av Statsminister Erna Solberg, HKH Kronprins Haakon Magnus, flere toppledere og andre kjente personligheter. Komiker Nils Ingar Aadne blir med i hver sending. Vi vil gi deg overraskelser, konkurranser og vise frem noe av det materiellet som er sendt inn. Vi er virkelig imponert over alt ungdomsbedriftene har fått til på så kort tid. Flere produkter har blitt fraktet inn til studio slik at vi kan viser dere noe av det ungdomsbedriftene har laget. Vi håper alle som har hatt Ungdomsbedrift, lærere, rektorer, samarbeidspartnere og andre som er opptatt av entreprenørskap i skolen vil følge med på sendingene. Vi vil legge ut opptaket etter sending til de som ikke har mulighet til å se det live. Her blir det masse fremtidstro og skaperglede, noe vi alle trenger en dose av i disse dager!

Følg med, kanskje kommer det en overraskelse din vei? Vi gleder oss!

Mandag 4.mai – åpningsshow

Tirsdag 5. mai – kåringer i kategoriene Beste yrkesfaglige bedrift, Beste kundeopplevelse på nett i samarbeid med Visma og Innovasjonsprisen

Onsdag 6. mai – kåring i kategoriene Beste HR-bedrift i samarbeid med ManpowerGroup, Beste regnskap med samarbeid mot Svart Økonomi, Beste markedsføring i samarbeid med Virke og Beste samarbeid med næringslivet med NHO

Torsdag 7. mai – kåringer i kategoriene Beste forretningsplan, Bærekraftprisen i samarbeid med Storebrand og Størst verdiskapingspotensial i samarbeid med Ferd

Fredag 8. mai – avslutningsshow med blant annet kåring av Beste ungdomsbedrift 2020

Finalistene til NM er klar: https://www.ue.no/nyheter/finalistene-til-nm-for-ungdomsbedrift-er-klar/

Oversikt over alle deltagere: https://www.ue.no/nyheter/rekordmange-deltagere-i-digitalt-nm-for-ungdomsbedrift/


Over 12 000 elever har dette skoleåret jobbet med ungdomsbedrift på videregående skole. Slik lærer de kreativitet, å se muligheter, ta initiativ, å tørre å ta risiko og å skape. De lærer å samarbeide og være løsningsorienterte, tenke nytt og innovere. Dette er entreprenørskapskompetanse som er helt essensielt for Norges fremtid!


Ungdomsbedriftene som deltar på NM har blitt kvalifisert til NM gjennom arrangement i sitt fylke. Norges beste ungdomsbedrift 2020 skal representere Norge på EM for ungdomsbedrifter i juli 2020.


Nasjonalt lærerseminar 2020 som skulle gått parallelt med NM, gjennomføres som digitale foredrag i perioden 11.-14. mai. Les mer her DIGITALE LÆRERFOREDRAG

Vinner beste ungdomsbedrift Evolant ub

Les mer om Evolant ub fra Møre og Romsdal som ble kåret til Norges beste ungdomsbedrift 2019.