Småskala bølgekraft, bilverksted og mediebyrå ble de første vinnerne i NM for ungdomsbedrifter

Skjermbilde 2020 05 05 kl 14 07 03

Dagens sending i NM Ungdomsbedrift kåret vinnere i tre kategorier: «Beste kundeopplevelse på nett – i samarbeid med Visma», «Innovasjonsprisen» og «Beste yrkesfaglige bedrift».

Hans-Christian Gabrielsen, leder i LO sa under sendingen, «Det handler om å skape nye jobber. Men ikke minst så handler det om å utvikle de arbeidsplassene som vi allerede har. Gjennom NM får dere ungdommer vist hele Norge hva dere er gode for. Dere trigger framtidstro, kreativitet og skaperglede – og det trenger vi alle nå!»

«Innovasjonsprisen» gikk til Current UB, Thora Storm vgs. i Trøndelag

Håkon Haugli, administrerende direktør i Innovasjon Norge presenterte innovasjonsprisen, og hadde et tydelig ønske til de unge entreprenørene. «Dere som er unge nå lever i en tid hvor det å skape noe nytt og etablere bedrift er viktigere enn noensinne. Jeg håper at vi ser mange av dere igjen senere når dere etablerer eller viderefører ungdomsbedriftene inn i en ny fase

Vinneren av innovasjonsprisen ble Current UB. De lager småskala bølgekraftverk som for eksempel kan brukes på hytter. Produktet senker kostnadene ved produksjon og vedlikehold og gjør bølgekraft konkurransedyktig i markedet. Her snakker vi innovasjon med potensiale med bærekraft i sentrum.

Juryens berømmet ungdomsbedriften, og var imponert over det grundige innovasjonsarbeidet elevene hadde gjort. Produktet bidrar til det grønne skiftet, og juryen ser et stort internasjonalt potensiale for Current UB

Gratulerer også til CleanAir UB fra Kristen vgs i Trøndelag, som kom på 2 plass og iPakk UB UB fra Romsdal vgs, i Møre og Romsdal som tok 3. plassen i konkurranse med 35 deltakere i konkurransen. Les mer om de som deltok her.

Her finner du mer informasjon om juryen og hele juryens begrunnelse, 1.-3. plass.

«Beste yrkesfaglige bedrift» ble Stovner Auto UB fra Stovner vgs. i Oslo

Beste yrkesfaglig bedrift er en kategori som alltid har svært høyt nivå. I år gikk seieren til Stovner Auto UB fra Stovner vgs. i Oslo. Dette er første gang vi har en vinner fra kjøretøy-linjen. De leverer alt innen reparasjon av bil, fra dekk til soltak; «Bra for bilen, enkelt for deg».

Juryen begrunner avgjørelsen med at bedriften er usedvanlig godt forankret i faget. De er gjennomtenkte og reflekterte, utviser stort engasjement og yrkesstolthet og de tilbyr en tjeneste til sine kunder som er av høy kvalitet og god service. De har en god etisk plattform og er seriøse i forhold til lov- og avtaleverk for bransjen, et godt utgangspunkt for arbeidslivet.

Gratulasjoner også til Asey UB fra Thora Storm vgs, i Trøndelag som tok 2. plassen og LKM UB fra Tomb vgs, i Viken med 3. plassen i en klasse med totalt 29 deltakere.Les mer om alle ungdomsbedriftene som deltok.

Her finner du mer informasjon om juryen og hele juryens begrunnelse, 1-3 plass.

«Beste kundeopplevelse på nett i samarbeid med Visma» gikk til PXL Media Group UB fra Mailand VGS i Viken

Visma var partner på denne prisutdelingen, og CEO Merete Hverven var imponert over nivået på de unge innovatørene. «Etter å ha sett på flere av årets NM-deltakere, har jeg stor tro på fremtiden til norsk næringsliv. Det er små og mellomstore bedrifter som er ryggraden i norsk næringsliv, og det er dagens innovasjoner som vi skal leve av i fremtiden. De erfaringene dere har fått gjennom det siste året vil være uvurderlig når dere senere skal ut i næringslivet.»

PXL Media Group UB er et mediebyrå som tilbyr innholdsproduksjon i sanntid til mellomstore bedrifter under for eksempel eventer, messer og konserter.

Ifølge juryen scorer vinneren høyt på alle kriterier vedrørende kommunikasjon, brukervennlighet og teknisk utførelse. Nettsiden er gjennomført profesjonell, og er absolutt på høyde med andre etablerte mediebyråer De har også benyttet kanaler som Facebook, Instagram og Blogg, som komplementerer og utfyller nettsiden.

Vi vil også gratulere EcoNett UB fra St. Svithun VGS, i Rogaland med en fin 2. plass, og MikroMunch UB fra Edvard Munch VGS fra Oslo som tok 3. plassen i klassen med totalt 28 deltakere. Her kan du se alle ungdomsbedriftene som deltok i denne kategorien.

Her finner du mer informasjon om juryen og hele juryens begrunnelse, 1-3 plass.

Daglige sendinger under NM

Vi minner om våre daglige livesendinger på Facebook kl 15.00 under NM-uka. I morgen kårer vi «Beste HR-bedrift i samarbeid med ManpowerGroup», «Beste regnskap med Samarbeid mot Svart Økonomi», «Beste markedsføring i samarbeid med Virke» og «Beste samarbeid med næringslivet med NHO»

Dagens sending med prisutdeling kan du se her: https://www.facebook.com/uenorge/videos/274765600335476/

NB! Mer info om de ulike bedriftene, kontaktpersoner og bilder finner du ved å klikke på lenken til den enkelte ungdomsbedrift. Kontakt Silje Valseth (silje.valseth@ue.no / 47319486) dersom du ønsker mer informasjon eller hele juryens begrunnelse for 1., 2. og 3. plass.