Norges nye ledertalenter får være toppledere for en dag

Fremtidens arbeidsplasser skal utvikles av neste generasjons ledere, og 19. september får unge ledertalenter fra hele landet en smakebit på hverdagen som toppleder.

Norges nye ledertalenter får være toppledere for en dag
Her skrives det noe som kan være fint å ha som bildetekst.

Leder for en dag er et årlig initiativ og arrangeres for 17. gang av Ungt Entreprenørskap og ManpowerGroup. Hensikten er at de unge skal få motivasjon og en sterkere relasjon til arbeidsmarkedet ved å få ta del i en toppleders arbeidshverdag. Torsdag 19. september får 22 av landets mest innovative og løsningsorienterte unge ledertalenter mulighet til å “skygge” hver sin toppleder fra næringsliv, politikk og akademia.

En leder som viser vei

19 år gamle Filip Snoghøj er blant de som deltar, og han skal skygge Maalfrid Brath fra ManpowerGroup. Skoleåret 2018/2019 har han vært daglig leder i Safety First UB, en ungdomsbedrift som har utmerket seg med flere utmerkelser og priser. Filip Snoghøj fikk 3. plass i Beste leder under NM for ungdomsbedrifter i vår, og juryen omtalte Filip som en leder som viser vei og gir plass til de ansatte.

— Jeg har et ønske om å gjøre en forandring for samfunnet generelt og menneskene rundt meg. Derfor gleder jeg meg til å se hvordan livet til en leder er, og jeg ser frem mot å både jobbe og lære mye denne dagen, sier Filip.


Fremtiden skapes nå

Forrige skoleår etablerte over nesten 13 000 elever og studenter ungdomsbedrift (videregående skole) eller studentbedrift i regi av Ungt Entreprenørskap. De 22 lederkandidatene som deltar på «Leder for en dag» er plukket ut på bakgrunn av sine prestasjoner i dette arbeidet. Ut fra deres erfaringer og interesser blir de koblet opp mot en toppleder som de nå får skygge.

— Vi er stolte over å arrangere Leder for en dag sammen med Ungt Entreprenørskap, og denne dagen foregår det mye læring begge veier. Personlig synes jeg det er veldig interessant og lærerikt å få høre perspektivene til unge og fremadstormende bedriftsledere. Samtidig håper og tror jeg at Filip Snoghøj, som skal være min skygge den 19. september, vil lære en del om hvordan en toppleder jobber og tenker, og at dette kan være nyttig lærdom for ham også. Jeg mener at samarbeid mellom skole og næringsliv bør styrkes, og at elevene i større grad bør utvikle kompetanse som er relevant i arbeidslivet. Leder for en dag-arrangementet er en viktig synliggjøring av dette, sier Maalfrid Brath.


Vi trenger flere innovatører!

Forskning viser at elever som har drevet Ungdomsbedrift skårer bedre på ferdigheter knyttet til for eksempel å ta beslutninger og vise initiativ. I tillegg er det flere som selv ønsker å bli leder eller etablere en bedrift.

— Å drive en ungdoms- eller studentbedrift er læring i praksis innenfor trygge rammer. Disse elevene og studentene har vist at de har evne til å tenke nytt og skape verdier, noe som er viktig både i offentlig og privat arbeidsliv. Innovatører trengs over alt, og for å bli god må man øve. Derfor er vi veldig glade for at så mange toppledere stiller opp for å gi disse unge kandidatene en smakebit på hva som kreves i arbeidslivet, og for å gi de unge noen tips på veien videre, sier Grete Ingeborg Nykkelmo, administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge.Deltakerliste Leder for en dag:

Bedrift/organisasjon Leder Skygge Fylke

AF gruppen Morten Grongstad Nora Tinbod Østfold

Atea ASA Michael Jacobs Franz Rolfsrygg Nordland

BI Inge Jan Henjesand Amalie A Thorkildsen Hedmark

Citi Pål Rokke Stian Vorkinn Oppland

Ferd Morten Borge Doruntina Neziri Oslo

Finn.no Eddie Sjølie Tor-Ivar Thorkildsen Agder

Gjensidige - FNO Helge Leiro Baastad Emma Vegel Tolderlund Akershus

IKT Norge Heidi Austlid Ole Christian Svennevig Agder

Kongsberg Gruppen Geir Håøy Max Ferdinand Kipperberg Møre og Romsdal

Kunnskapsdepartementet Iselin Nybø Kaja Harvik Rygh Buskerud

Landbruks- og matdepartementet Olaug Bollestad Tony Kristiansen Troms

LO - leder Hans-Christian Gabrielsen Simen Berge Oppland

ManpowerGroup Maalfrid Brath Filip Snoghøj Buskerud

NHO Ole Erik Almlid Kristina Mowatt Storm Hordaland

Schibsted/ VGMedia/ VG Gard Steiro Ole Henrik Sæve Akershus

NRK Thor Gjermund Eriksen Mattis Karterud Østfold

SINTEF Anders Lian Even-Andre Øien Bensvik Trøndelag

UiO Svein Stølen Emily Antonsen Østfold

Utdanningsdirektoratet Hege Nilssen Alexander Hinrichen Rogaland

SIVA Ingrid Lorange Lars Adrian Telemark

ZERO Marius Holm Metin Øzdal Vestfold

NHST Hege Yli Melhus Ask Ulrik Lien Oslo


Kommunikasjonsansvarlig:

Elin Scott, mob: 993 88 425 e-post: elinscott@ue.no

Adm.dir. Ungt Entreprenørskap Norge:

Grete Ingeborg Nykkelmo, mob: 913 11 000, grete.nykkelmo@ue.no