Norges beste Studentbedrift ble HOST SB - de gjør tilkobling til WiFi sikrere og enklere

HOST SB logo

Vi har kåret «Norges beste Studentbedrift 2020 i samarbeid med Ferd», «Publikumsprisen» og «Beste samarbeid med næringslivet i samarbeid med NHO». Nærmere 1000 studenter har gjennomført studentbedrift i år og 21 bedrifter deltok i NM.

«Norges beste Studentbedrift 2020 i samarbeid med Ferd» ble HOST SB fra Universitetet i Sørøst-Norge

Den gjeveste prisen gikk til HOST SB fra Universitetet i Sørøst-Norge. De utvikler et produkt for å gjøre tilkobling til WiFi sikrere og enklere. Produktet kobler din mobil eller ditt nettbrett til trådløse nettverk uten å måtte skrive inn passordet.

- Det er helt uvirkelig, det var så mye nerver som var ute og gikk, så dette var veldig moro. Nå må vi jo starte et AS og drive dette videre, sier daglig leder i HOST SB, Henrik Solli Jensen.

Et svært innovativt produkt som man ikke visste at man trengte, men som vi ser et klart behov for, sier juryen. Produktet løser flere problemer, eksempelvis både rundt tilgjengelighet og sikkerhet. Det har flott design med eksklusivt preg som treffer bra på tvers av mange kundegrupper. Juryen mener HOST SB er et investorvennlig case som trolig vil klare å hente vekstkapital.

2. plassen gikk til Allvit SB, gratulerer! Juryen trekker her frem et engasjert team som utfyller hverandre godt. De fremstår som ambisiøse, troverdige og viser god gjennomføringsevne.

«Beste samarbeid med næringslivet i samarbeid med NHO» ble MiniLice SB fra NTNU Ålesund

Under gårsdagens NM-sending stakk MiniLice SB av med to priser, i dag vant de også «Beste samarbeid med næringslivet i samarbeid med NHO». Hele tre priser vant de under NM Studentbedrift.

MiniLice SB skaper verdi gjennom økt fiskevelferd og har funnet løsningen for å redusere luseplager i oppdrettsnæringen. Om MiniLice SB sa juryen at de viser full forståelse for hva et godt nettverk kan bety for å lykkes. Gode kontakter med næringsliv og offentlige organer i utviklingen av bedriften har gitt dem nødvendig hjelp til å utvikle et produkt som kan få stor betydning for den aktuelle bransjen. De har allerede inngått en intensjonsavtale med en ledende aktør i bransjen.

«Publikumsprisen» gikk til Watchgadget SB fra Universitetet i Sørøst-Norge

Watchgadgets SB fra Universitetet i Sørøst-Norge tilbyr et produkt som du enkelt fester og tilpasser klokkelenken din, og som gjør at den beskytter mot uønskede riper og slitasje.

- Publikumsprisen engasjerte stort, og nesten 30.000 stemmer ble telt opp. Wathgadgets SB har virkelig lykkes i å engasjere klokkeentusiaster i inn- og utland, i tillegg til fotballmiljø, frivillighet, kjendiser og naboer. Studentbedriften har virkelig jobbet hardt for dette, sier Grete Nykkelmo, Administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap.

Les mer om alle deltagerne i NM Studentbedrift

Kontakt:

Leder kommunikasjon i Ungt Entreprenørskap Norge: Silje Valseth - 473 19 486
Daglig leder Host SB: Henrik Solli Jensen 916 92 385
Daglig leder MiniLice SB: Espen Bauge – 920 93 442
Daglig leder Watchgadgets SB: Amjed Soubhi Ibrahim Thaher – 993 91 616

Juryens begrunnelse:

Les hele juryens begrunnelse for «Beste samarbeid med næringslivet i samarbeid med NHO» og «Beste Studentbedrift 2020 i samarbeid med Ferd»