Marival UB tar Europa med storm – skal redde verden fra spøkelsesfiske

Marival konfetti 2
Marival Teams
Marival Innovation
Marival Our Solution

Marival UB fra Møre og Romsdal tok hjem den høythengende førsteplassen i den europeiske konkurransen "Euronext Blue Innovation Award" tirsdag 8. juni. Med Marival UB sitt produkt skal fiskebåter og fiskere kunne lokalisere tapt fiskeutstyr ved at produktet kobles opp til ekkoloddet som allerede finnes i fiskebåtene. Ungdomsbedriftens mål er å redusere marin forsøpling og gjøre den maritime næringa mer bærekraftig. Den europeiske juryen ble mektig imponert over den norske ideen og potensialet som ideen har: - Very technical solution. Great presentation, framing the problem and the solution. Great ambition and innovation. Best of luck!

Marival UB består av elevene Karoline Clausen- Bekken, Maria Kristin Mondragon Smørholm, Ane Dyrnes, Lena Hanssen og Markus Egge Sandvik som går andre året på Innovasjon og ledelse ved Romsdal videregående skole. Elevene er hoppende glade etter den europeiske seieren. – Med Atlanterhavet som vår nærmeste nabo og fisk som vår daglige kost, vil vi bidra til at både vår og de fremtidige generasjonene, kan oppleve en verdikjede i samspill med næringskjeden. Fremtiden er avhengig av unge, innovative gründere for å skape forandring. Utdanningstilbudet på skolen vår har gjort det mulig for oss å bidra i den innovative utviklingen, og vi er veldig takknemlig for all hjelp vi har fått fra våre dyktige lærere og medelever. Vi er superstolte av at vi fikk representere Norge og at vi vant en så stor, internasjonal konkurranse, sier elevene i Marival UB. I finalen konkurrerte Marival UB med ungdomsbedrifter fra Belgia, Frankrike, Irland, Portugal, Nederland og Storbritannia. Alle med smarte ideer som har hatt FNs bærekraftsmål 14 «Livet i havet» som rettesnor. Administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge, Grete Ingeborg Nykkelmo forteller at den blå økonomien engasjerer de unge, og at Ungt Entreprenørskap hvert år ser både kreative og dyktige ungdomsbedrifter på dette området. – Unge gründere i hele landet ser muligheter og potensiale i den blå næringen. De vet at med bærekraftige løsninger så er dette en viktig vekstnæring for Norge i fremtiden, sier Nykkelmo og gratulerer Marival UB med seieren.

Blå økonomi for fremtiden

Dette er første gang Ungt Entreprenørskap setter søkelys på den blå økonomien i programmet Ungdomsbedrift, og dette gjøres sammen med Oslo Børs og deres eierselskap Euronext i Europa. Gjennom «Euronext Blue Innovation Award» ønsker Euronext, JA Europe og Ungt Entreprenørskap å inspirere ungdomsbedrifter til å utvikle bærekraftige og innovative forretningsideer innen den blå økonomien.

Børsdirektør Øivind Amundsen ved Oslo Børs sier at den blå økonomien spiller en avgjørende rolle for at verden skal nå klima- og bærekraftsmålene. - Som del av Euronext ønsker Oslo Børs å bidra til å inspirere europeisk ungdom til å satse på bærekraftig blå innovasjon og entreprenørskap. Dette er utgangspunktet for Euronext Blue Innovation Award. Jeg gratulerer Marival UB som vant i Europa-finalen og jeg ønsker dem lykke til videre, sier Amundsen.

I den europeiske juryen satt:

* Sturla Henriksen, Special Advisor on Oceans to the UN Global Compact
* Anthony Attia, Global Head of Primary Markets and Post Trade, Euronext
* Emilie Rieupeyroux, Head of Innovation, Euronext
* Nicolas Rivard, Head of Advanced Data Services, Euronext
* Orla O’Gorman, Head of Listing Ireland and UK, Euronext

Kontaktinformasjon:

* Karoline Clausen-Bekken, daglig leder, Marival UB, 913 56 494, karolinemolde@icloud.com
* Lars Øyvind Baltzersen, daglig leder, Ungt Entreprenørskap Møre og Romsdal: 952 44 344, Lars.baltzersen@ue.no
* Grete Nykkelmo, administrerende direktør, Ungt Entreprenørskap Norge, 913 11 000, grete.nykkelmo@ue.no
* Silje Valseth, leder kommunikasjon, Ungt Entreprenørskap Norge, 473 19 486, silje.valseth@ue.no