- Jeg fikk en unik mulighet

UE Grete Nykkelmo Julie Kildemo

Innlegg fra Julie Kildemo

Den 19. og 20. oktober var jeg så heldig å få være med på arrangementet «Leder for en dag». Hvem skulle trodd at en 18 år gammel jente fra lille Kirkenes skulle få være med på noe som dette. Ungt Entreprenørskap arrangerer mange lærerike arrangementer gjennom hele året, rundt om i hele landet. Ved å bli kjent med Ungt Entreprenørskap siden 9. klasse har dette åpnet mange muligheter, «Leder for en dag» er en av disse. Jeg ble tipset om arrangementet av noen som jobbet i Ungt Entreprenørskap og meldte meg på. Etter en stund var jeg så heldig å få beskjeden at jeg skulle få delta på «Leder for en dag» i Oslo, en av 25 ungdommer fra hele landet. Her skulle jeg få følge en toppleder en hel dag, være lederens skygge. Dette var noe som ville åpne muligheter og skape nettverk.

Arrangementet startet hos Manpower Group, der alle vi unge ledertalentene fikk mulighet til å bli bedre kjent med hverandre, men også oss selv. Manpower lærte oss mer om lederstil og hvordan best mulig samarbeide med andre for å oppnå gode resultater. Vi lærte mye om vår egen lederstil, men også andres, noe som er viktig for å være en god leder. Dagen avsluttet med et motiverende foredrag av en ung mann med en unik historie som tidligere har vært med på «Leder for en dag». Noe som lærte oss at man må ha tro på seg selv, aldri gi opp og ta mulighetene man får.

Dagen etter var dagen for å skygge en leder, jeg var så heldig å få følge Grete Nykkelmo, Administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge. Hun tok meg med på møter som gav meg et unikt innblikk i hvordan dagen til en toppleder ser ut. Denne dagen har jeg møtt mange dyktige mennesker og fått masse gode tips jeg kan ta med meg videre. I år har Ungt Entreprenørskap 25-års jubileum, noe jeg fikk være med å oppleve. Det å møte så mange imøtekommende mennesker, men også oppleve så mye unikt på to så korte dager, er noe jeg tar med meg videre i livet. Under disse to dagene har jeg lært mye om meg selv, men også andre. «Leder for en dag» er en mulighet jeg er takknemlig for å ha fått være med på og anbefaler alle!

Julie Kildemo, Pure Organic Care UB / Sultne mager EB