Fylkesmesterskap i digital drakt – fysiske arrangement avlyses

Fylkesmesterskap

Vi i Ungt Entreprenørskap har fulgt tett med på hva Folkehelseinstituttet (FHI), og hva andre medisinske autoriteter anbefaler rundt koronaviruset og arrangementer. Sånn som situasjonen er nå vil alle våre fysiske arrangement blir avlyst eller holdes digitalt. Dette gjelder i første rekke ut mars, men vi vurderer situasjonen fortløpende. Dette berører blant annet alle fylkesmesterskap i Ungdomsbedrift som ikke er gjennomført.

"Selvfølgelig skal vi som en ansvarlig samfunnsaktør gjøre det vi kan for å redusere smitten av koronaviruset i samfunnet, barn og unge kan være sentrale smittebærere av viruset. Det er med tungt hjertet vi nå gjør dette, for veldig mange elever og lærer er fylkesmesterskap et stort høydepunkt. Mine kollegaer har snakket med flere ungdommer som er oppriktig knust nå. Ungdommene har jobbet beinhardt med sin ungdomsbedrift, og ikke minst utstillingen sin. Vi kan ikke annet enn å beklage på det sterkeste til alle berørte."
Grete Ingeborg Nykkelmo, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Norge

Digitale fylkesmesterskap i Ungdomsbedrift

Selv om fysiske arrangement nå blir avlyst vil det bli kjørt fylkesmesterskap i Ungdomsbedrift i en digital drakt. Alle skal fortsatt få delta, uavhengig av situasjonen de er i. - Vi skal selvsagt kåre fylkets beste ungdomsbedrifter på tross av denne situasjonen, og gi ungdommen den oppmerksomheten de fortjener. Det er moro å se hvor løsningsorienter fylkesorganisasjonene våre er i denne situasjonen, det er mange kreative og gode varianter på digital gjennomføring av mesterskap. Vi lover heder og ære til ungdommene - klart vi skal ha med alle fylkene sine beste ungdomsbedrifter videre til NM, fortsetter Nykkelmo.

Detaljer rundt de enkelte arrangement vil våre lokalkontor håndtere. Dersom du er berørt vil du bli kontaktet.

NM i Ungdomsbedrift og Studentbedrift

Norgesmesterskap i Ungdomsbedrift den 7.-8. mai er fortsatt planlagt på Norges Varemesse på Lillestrøm. Dersom dette ikke blir mulig, vil også NM avvikles i digital versjon. Vi planlegger nå for begge løpene og avventer situasjonen litt til før beslutningen tas. Blir det en digital variant skal vi love at det blir inspirerende og morsomt både for elever, lærere, samarbeidspartnere og jury. Informasjon om dette vil komme på et senere tidspunkt.

Fylkesmesterskap som kjøres digitalt:

Trøndelag
Viken – avd Østfold
Nordland
Møre og Romsdal
Tidligere Sogn og Fjordane
Innlandet
Oslo - finalen
Troms
Viken – avd Akershus

Fylkesmesterskap som allerede er avholdt:

Finnmark
Rogaland
Viken – avd Buskerud
Vestlandet
Agder
Vestfold & Telemark
Oslo - innledning

Har du spørsmål til et lokalt arrangement kan du kontakte det lokale Ungt Entreprenørskap kontor. Kontoroversikt og kontaktinformasjon finner du her.

Pressekontakt:
Silje H. Valseth
Leder kommunikasjon UE Norge
silje.valseth@ue.no
+47 473 19 486