En inspirerende dag på børsen - Marival UB besøker Oslo Børs

Marival  UB får ringe i bjella
Marival UB presenterer ideen sin
Havforsknings instituttet
Gode samtaler
Grete Nykkelmo presenterer
Børsdirektøren ønsker velkommen

Det ble en spennende og lærerik dag når Oslo Børs fikk storfint besøk av Marival UB fra Romsdal vgs. Ungdomsbedriften vant tidligere i år den europeiske finalen i Euronext Blue Innovation Award. Premien var Oslo-tur og besøk hos Oslo Børs.

– Det har vært en utrolig lærerik og artig prosess. Vi har en lidenskap for ideen vår og det har vært spennende å få presentere den til så mange - og ikke minst utrolig artig at vi vant og fikk besøke Oslo Børs i dag, sier Karoline Clausen-Bekken, daglig leder i Marival UB. – Vi visste ikke at næringslivet var en så god ressurs, og at det finnes så mange der ute som ønsker å hjelpe og satse på ungdommer. Artig at så mange har hatt trua på oss, fortsetter Karoline.

Marival UB fikk presentere sin bedriftside´ til blant annet børsdirektøren Øyvind Amundsen, mentor Anders Holen (Head of Trading, Derivatives), administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge Grete Nykkelmo og Susanne H. Thorbjørnsen fra Havforskningsinstituttet (postdoktor). Det var god stemning og mange viktige refleksjoner for hvordan vi kan løse fremtidens utfordringer innen blå næring. Havforskningsinstituttet inviterte også bedriften til Arendal hvor H-instituttet kan teste ideen deres.

Lærerikt med Ungdomsbedrift

I programmet ungdomsbedrift skal vgs. elever starte og avvikle sin egen bedrift gjennom et helt skoleår. I sin presentasjon fortalte Marival UB hvordan de hadde jobbet fram ideen og om hvordan de måtte endre idé underveis. Det var utrolig spennende å høre om reisen deres og hva de har lært gjennom skoleåret med ungdomsbedrift. Markus Egge Sandvik fortalte engasjerende, – da vi startet kunne vi ingenting om å starte og drive et selskap. Vi har måtte lære oss alt fra å sende e-poster, hvordan gjennomføre businessmøter og holde pitcher for andre. I tillegg har det vært noen tøffe perioder. For eksempel da vi helt på tampen snakket med fiskerne for å teste ut ideen og fant ut at vi var på villspor. Da måtte vi kaste oss rundt og justere på alt vi hadde lagd for å kunne delta i konkurransen. Men vi lærte av feilen og innser nå at vi burde ha snakket med de som er målgruppen for produktet hele veien.

Euronext Blue Innovation Award

Børsdirektør Øivind Amundsen fortalte om hvor viktig den blå økonomien er for at verden skal nå klima- og bærekraftsmålene. – Som del av Euronext ønsker Oslo Børs å bidra til å inspirere europeisk ungdom til å satse på bærekraftig blå innovasjon og entreprenørskap. Dette er utgangspunktet for Euronext Blue Innovation Award. Det var veldig hyggelig å se at Marival UB gikk til topps i den europeiske finalen og hyggelig å ta de imot her på Oslo Børs i dag.