Børsbesøk for Euronext Blue Challenge-vinnerne

Ungt Entreprenorskap Euronext 2023 3

Ungdomsbedriften Animal Seafood UB, som stakk av med seieren i den norske utgaven av Euronext Blue Challenge, fikk en unik dag da de besøkte Oslo Børs, ringte i børsbjellen og fikk verdifull og ny kunnskap om aksjemarkedet og hvordan Oslo Børs opererer.

Som vinner av Euronext Blue Innovation Award fikk Animal Seafood UB, bestående av Isak Melling Lesund, Marius Mostervik Øien, Benjamin Kvello-Hansen, Kajsa Dahl Svendsen, Una Alsaker fra Charlottenlund vgs i Trondheim, besøke Oslo Børs og ringe i børsbjellen.

Dagen begynte med en omvisning i det ærverdige Oslo Børs-bygget. Mens de gikk gjennom de historiske korridorene fikk de høre om historien til bygget, og om hvordan man før drev handel på Oslo Børs, det ble også fortalt om spøkelser som angivelig vandret i gangene.

Ungt Entreprenorskap Euronext 2023 1

Underveis fikk Animal Seafood UB en introduksjon til aksjehandelens kompleksiteter fra Børsdirektøren Øivind Amundsen. De lærte om de strenge reglene som regulerer innsidehandel og fikk innsikt i hvordan aksjemarkedet faktisk fungerer. Til tross for deres unge alder ble de oppfordret til å begynne å tenke på og lære seg mer om langsiktig sparing, investering og pensjon.

Animal Seafood fikk også presentert sin forretningsidé som er å erstatte langreist soya med bærekraftige tang- og tareprodukter i kraftforet til storfe. Dette ville ikke bare redusere avhengigheten av soyaproduksjonens negative påvirkning på miljøet, men også bidra til å bevare naturressurser og redusere klimagassutslipp.

Ungt Entreprenorskap Euronext 2023 7

Dagens høydepunkt kom da Animal Seafood UB fikk æren av å ringe i børsbjella som symbol på avslutningen av handelsdagen. Et minneverdig øyeblikk som understreket deres suksess i Euronext Blue Challenge og deres potensial til å transformere matindustrien.