Vinnerne fra Innovasjonscampen under Ungdommens Bærekraftskonferanse er klare!

UBK banner

Hva har et selvforsynt skip som bruker naturkrefter for drift av båten med bærekraftig matproduksjon båten, en fullelektrisk katamaran som benytter seg av egenfisket fisk og dyrkning av grønnsaker og et bussinspirert framkomstmiddel som kombinerer fly, buss, tog og taxi til felles? Jo – de er alle vinner-ideer av Innovasjonscampen under Ungdommens Bærekraftkonferanse som gikk av stabelen 03. September.

400 vgs.-elever fra hele fylket deltok konferansen, som ble digital i siste sekund på grunn av smitteutviklingen i området. Ungdommens bærekraftkonferanse ble arrangert for alle vgs.-elever i Møre og Romsdal som skal, eller har lyst å ha, Ungdomsbedrift dette skoleåret. Det ble inspirasjon og faglig påfyll knyttet til bærekraft, etterfulgt av en Innovasjonscamp med temaene hav, energi, og klima og miljø. Elevene fikk velge mellom tre ulike oppdrag som de skulle løse, og deretter leverte de inn en video hvor de pitchet løsningen sin. En jury har vurdert alle bidragene, og kåret de 3 gruppene som vinner penger til klassekassa. 1.plass vinner 2500 kr, 2.plass vinner 1500kr og 3.plass vinner 1000kr.


Dette er vinnerne:

  1. plassen går til Out To Sea (Romsdal vgs. Innovasjons og ledelse vg2) - et selvforsynt og innovativt skip som tar i bruk naturkrefter for drift av båten. Bærekraftig matproduksjon vil gjøre det mulig for en bemannet båt å overleve ett helt år ute på åpent hav.

  1. plassen går til Energy Observer (Fagerlia vgs. Øks) - En fullelektrisk katamaran som benytter seg av egenfisket fisk og dyrking av grønnsaker.

  1. plassen går til Smart FRAM (Romsdal vgs. Innovasjons og ledelse vg2) - Framtidens kollektivtransport laget av og for ungdom. Et mer bærekraftig, sosialt og inkluderende alternativ.


Under kan dere se vinnerpitchen Out To Sea:

Vi gratulerer så mye til alle vinnerne, og takker for alle gode bidrag.

Lykke til med oppstart av Ungdomsbedrifter, vi gleder oss til å følge dere videre! 😊


NB: Husk å bestille kurset “Bærekraftig bedrift” til din Ungdomsbedrift, et nyutviklet kurs i tre deler som UE Møre og Romsdal utvikler i samarbeid med Bærekraftsfylket Møre og Romsdal og Framtidslaben.

Påmelding (for lærer) her: Påmeldingsskjema

Les mer om alle kursene vi tilbyr til Ungdomsbedrifter dette skoleåret her: Kurs og tilbud for Ungdomsbedrifter 21/22