Knallsterkt nivå på Norgesmesterskapet for ungdomsbedrifter

Hele 331 elever fordelt på 67 ungdomsbedrifter deltok i Norgesmesterskapet for ungdomsbedrifter på NOVA spektrum i Lillestrøm 6- og 7. mai. Vi hadde med oss fire ungdomsbedrifter fra Møre og Romsdal som viste frem det de har jobbet med gjennom videopitch, konkurransebidrag, scenepitch og intervju på stand.

1 I0 A1767

Ungdomsbedriftene fra Møre og Romsdal leverte sterkt på stand og fikk gode tilbakemeldinger fra jury og publikum underveis. Flere av bedriftene fra Møre og Romsdal var blant de nominerte i priser som Beste regnskap og Bærekraftprisen, og vi gratulerer Skinne UB fra Molde vgs som ble Norgesmestere i konkurransen "Beste regnskap".

"Denne opplevelsen er once in a lifetime, det blir med oss livet ut. Vi har utvikla oss siden fylkesmesterskapet, og er enda mer stolte av oss selv og produktet nå. Det er jo også å være i Oslo da, jury og publikum kommer fra store bedrifter som er aktuelle for oss. Folk synes ideen vår er kul, og det er gøy. Selv om vi ikke vinner, så har vi vunnet likevel ved å være her"
Skinne UB

Ungdomsbedriftene som deltok fra Møre og Romsdal var

Brukbart UB fra Akademiet Ålesund vgs.

Deep Sleep UB fra Spjelkavik vgs.

Skinne UB fra Molde vgs

TerraDesign UB fra Ålesund vgs.

Brukbart stand
Terra Design stand
DS stand
Microsoft Teams image 11
NM laget MR 24
1 I0 A0661
1 I0 A0685
Skinne pitch

Det er fantastisk inspirerende å være på messegulvet under NM, og kjenne på skaperkraften fra over 300 elever fra hele Norge! Elevene har virkelig tatt tak i reelle samfunnsutfordringer som de presenterer imponerende gode løsninger på. Dette gir framtidsoptimisme, og det er tydelig at framtida er i de aller beste hender, sier daglig leder Lars Øyvind Baltzersen i UE Møre og Romsdal.

Juryens begrunnelse

1. plass Beste regnskap: Skinne UB, Molde videregående skole

Forretningsidé

Skinne ungdomsbedrift produserer innovative, sirkulære og tidsriktige løsninger ved å nyttiggjøre fiskeskinn for et miljøengasjert marked.

Juryens begrunnelse:

Dagen vinner viser gjennomgående god forståelse for regnskap. Vinneren har levert inn fyldig og oversiktlig dokumentasjon som oppfyller kriteriene i denne kategorien. De har forstått viktigheten
av gode rutiner ved å etablere en egen regnskapsmanual som de også aktivt bruker. Med dette har de vist at de forstår viktige prinsipper innen regnskapsførsel og økonomistyring med regnskap
som verktøyPrisen for Beste Ungdomsbedrift gikk i år til Pungdom UB fra Elvebakken vgs i Oslo.

Se fullstendig resultatliste her