Innlandets unge innovatører på Fylkesmesterskap

Onsdag 22. mars deltok 75 ungdomsbedrifter på Fylkesmesterskapet for ungdomsbedrifter i Innlandet. Elevene imponerte stort med masse energi og et herlig engasjement. Bonderekrutten UB fra Jønsberg vgs ble kåret til Beste ungdomsbedrift.

Bonderekrutten UB

Ungdomsbedrifter bidrar til å løse problemer

Blant årets ungdomsbedrifter er det mange som tar tak i utfordringer de ønsker å gjøre noe med, og bærekraft er et tema som går igjen. Blant forretningsideene kan vi nevne redesign, gjenbruk, gårdsbesøk, musikkopplevelser, brettspill, hudpleie og matopplevelser. Innlandet har ungdommer som ser muligheter og gjør noe med dem! Juryene lot seg imponere over den unge skaperkraften, og mange av dem ønsket nok at de hadde flere priser å dele ut!

"Vi som jury var kjempeimponert over ungdommene vi fikk møte i dag. Ikke minst gledet det oss å se hvor bevisste ungdom i dag er over bærekraft i alt de gjør, og ikke minst det å bruke lokalt næringsliv. Dette lover godt for framtidig entreprenørskap i Innlandet!"
Juryen i kategorien Beste samarbeid med næringslivet

En oversikt over alle deltakerne finnes HER.

7 priser til Bonderekrutten UB

I kategorien Beste ungdomsbedrift kunne Bonderekrutten UB klatre helt øverst på seierspallen. Elevene fra naturbruk på Jønsberg vgs ønsker å skape en digital læringsplattform for barn om dyra på gården. De vil formidle kunnskap gjennom en filmserie på fire korte filmer om ku, gris, sau og høne, med tilhørende oppgaver. Filmene med oppgaver utgjør en helhetlig læringsplattform som de planlegger å selge til barnehager i Norge. I tillegg til læringsplattformen vil ungdomsbedriften også arrangere gårdsbesøk.

Bonderekrutten UB tok hele 5 førsteplasser på Fylkesmesterskapet; Beste ungdomsbedrift, Beste team, Beste markedsføring, Jord-fjord-bord-prisen og Beste forretningsplan/-modell. I tillegg ble det tredjeplass i Beste samarbeid med næringslivet og Beste yrkesfaglige bedrift.

Alle resultatene finnes HER.

Pernille Hunnes

Pernille Hunnes som konferansier

Pernille Hunnes fra humorkollektivet 4ETG i NRK var årets konferansier, og ledet oss trygt gjennom dagen med høyt energinivå og et smittende humør.

Pernille delte også noen av sine egne erfaringer og oppfordret elevene om å tørre å ta sjanser og utfordre det etablerte. Hun kom også, uten å rette pekefinger, med et godt råd om å lære seg klokka, altså å være nøye med å holde avtaler og stille presis.

Heder og ære til årets entreprenørskapslærere

Prisutdeling entrlaerer

Sist høst ble Lene Sørbråten og Irene Karin Pedersen Nystuen fra Nord-Gudbrandsdal vgs kåret til årets entreprenørskapslærere i Innlandet, og på Fylkesmesterskapet fikk de mange gode ord, samt blomster og stipend fra Innlandet fylkeskommune. Paal Ivar Morken Andersen overrakte prisen og la vekt på at Lene og Irene Karin er spesielt gode på å bygge og bruke nettverk. De hjelper elevene til å se at det er bærekraftig og nyttig å ta utgangspunkt i lokale ressurser, de er bevisste på å synliggjøre regionens egenart og bygge stolthet hos elevene.

5 ungdomsbedrifter går videre til NM

Under Fylkesmesterskapet ble det delt ut 5 gullbilletter til ungdomsbedriftene som får representere Innlandet under Norgesmesterskapet på Lillestrøm 27.- 28. april.

Disse ungdomsbedriftene skal til NM:

  • Bonderekrutten UB, Jønsberg vgs
  • Rett i Pressa UB, Storsteigen vgs
  • Valdresspillet UB, Valdres vgs
  • Sweet&Crafty UB, Hamar katedralskole
  • Rep & Salg UB, Storsteigen vgs

Ungt Entreprenørskap Innlandet retter en stor takk til alle som var med på å skape et strålende arrangement; elever, lærere, juryer og samarbeidspartnere!

UEI FMUB 2023