Innlandets beste ungdomsbedrift ser muligheter, og gjør noe med dem!

Råppstokken UB drives av en gjeng på elleve elever som går byggteknikk på Nord-Østerdal videregående skole. Alle har et mål om å få fagbrev som tømrer, og veien dit går via egen bedrift.

Rappstokken UB

Råppstokken UB gikk helt til topps i Fylkesmesterskapet for ungdomsbedrifter i Innlandet 19. mars, og ble dermed én av ungdomsbedriftene som skal representere Innlandet på årets NM for ungdomsbedrifter, som vil bli avviklet i digital form den første uken i mai.

Kunden i fokus

Råppstokken UB leverer tjenester og produkter innen byggfag med kvalitet i både arbeid og materialer, og daglig leder Sigurd Dalbakk legger vekt på at de alltid gjør sitt beste for at kunden skal bli fornøyd. Det store målet for gjengen er at andre skal se og oppdage det de produserer, og at de så inspireres til å ta kontakt.

Ser muligheter, og gjør noe med dem!

Råppstokken UB holder til i Fjellregionen, og der har det interkommunale avfallsselskapet FIAS innført en ny ordning i 2020, noe som skapte et behov for nye søppelskur. Denne muligheten grep Råppstokken UB tak i, og de har gjort stor suksess med sitt egenproduserte søppelskur, der det er plass til fire søppeldunker, som alle husstandene i regionen heretter skal ha.

Elever med yrkesstolthet

Råppstokken UB har også tatt på seg et større prosjekt som gikk ut på å sette opp et tankrom i et fjøs på Alvdal. Også der har de hatt stort fokus på kvalitet i leveransen. Yrkesstolthet er en sann dyd for denne gjengen. Yrkesstoltheten skal vises igjen i produktene, og det at produktene har en viss standard, er det som elevene i bedriften setter aller høyest. -Halvveis er aldri godt nok, mener daglig leder Sigurd Dalbakk. - På den måten kan vi være stolte av alle produktene vi presenterer til våre kunder.

Innlandets NM-lag

På NM for ungdomsbedrifter er det 11 konkurranser som skal avvikles. Ungdomsbedriftene som tok priser på Fylkesmesterskapet, får delta i tilsvarende kategori på NM. Innlandet stiller dermed med følgende NM-lag:

Råppstokken UB, Nord-Østerdal vgs
Concrete Sitting, Elverum vgs
Safe Charge UB, Nord-Østerdal vgs
Litt på kanten UB, Jønsberg vgs
Grønn Box UB, Vinstra vgs
SupplyIT UB, Skarnes vgs
Larimar UB, Gjøvik vgs
Motus UB, Hamar katedralskole
Lesjaspelet UB, Vinstra vgs
Bestemors Arv UB, Nord-Østerdal vgs
Møbelsnekkerne UB, Elverum vgs
Sæterdugul UB, Nord-Gudbrandsdal vgs
Scrunchie UB, Vinstra vgs

Vi ønsker alle ungdomsbedriftene fra Innlandet lykke til med NM-forberedelsene!