En dag som NHO-sjef

LFED 2022 9
Louise Strømstad Brinkmann sammen med Anniken Hauglie, viseadministrerende direktør i NHO.

Torsdag 20. oktober inntok Louise Strømstad Brinkmann sjefsstolen i Næringslivets hovedorganisasjon (NHO) – for én dag. Louise var blant deltakerne på årets Leder for en dag, der 25 ledertalenter fra hele landet fikk skygge hver sin toppleder.

Fikk pitche forretningsidé hos Finans Norge

Louise ble valgt ut som Innlandets representant på bakgrunn av sin innsats som daglig leder for ungdomsbedriften UB Discount ved Vinstra vgs. Forretningsideen deres går ut på å lage en app som skal gjøre det enklere for kunder og bedrifter å håndtere bruken av gavekort og tilgodelapper. Louise har store ambisjoner på vegne av ungdomsbedriften, som hun ønsker å videreutvikle til et AS, og derfor ble det et høydepunkt på Leder for en dag da hun fikk pitche forretningsideen sin på et møte hos Finans Norge, med mer enn 60 tilhørere. Siden UB Discount er på utkikk etter investorer som kan hjelpe dem med å få lansert appen, var det gull verdt å få denne muligheten, og det var mange positive tilbakemeldinger fra salen.

Hektisk dag som toppleder

Besøk på Stortinget var også en positiv opplevelse. Louise fikk være med på møter med Høyre og SV der temaet var skatt. Hun fikk også hilse på mange som hun tenker kan være nyttige kontakter senere.

Louise sitter igjen med mange inntrykk etter Leder for en dag. Som toppleder må du ha evnen til å ha flere baller i luften. Du møter ofte veldig mange mennesker og må håndtere mange ulike saker i løpet av en dag. Louise ser for seg en framtid som leder – hun har et sterkt ønske om å skape noe eget som hun kan være stolt av.

Ungdomsbedrift virker!

«Man skal ikke ha på seg for liten skjorte, man må ha en skjorte man kan vokse inn i» var budskapet i ett av foredragene på Leder for en dag. For Louise har arbeidet med ungdomsbedrift har hatt stor personlig betydning. Hun har slitt med angst og vært gjennom noen tøffe perioder. Å få muligheten til å drive ungdomsbedrift og etter hvert få så mange positive tilbakemeldinger, har gitt henne motivasjonen og mestringsfølelsen tilbake, og dette har hjulpet henne gjennom den vanskelige tiden.

"Jeg vil si til alle som har muligheten til å delta i Ungt Entreprenørskap sine programmer – grip den muligheten! Det er noe du aldri vil angre på. Du opplever ting på en helt annen måte og lærer så mye om deg selv og andre. Dette er nyttig læring å ha med seg videre!"
Louise Strømstad Brinkmann
LFED 2022 10
LFED 2022 6
LFED 2022 5
LFED 2022 4