Eli Merete Bye er Årets entreprenørskapslærer i Innlandet

Årets entreprenørskapslærer i Innlandet er Eli Merete Bye fra Storhamar videregående skole. Hun er dermed også Innlandets kandidat til den nasjonale kåringen som vil skje senere i høst. Det var en glad og rørt lærer som ble overrasket i klasserommet tidligere denne uken.

Eli Merete Bye

Lang fartstid som UB-lærer

Eli har vært entreprenørskapslærer og har hatt ansvar for ungdomsbedrifter på Storhamar vgs i over 20 år. Hun har vært med på Ungt Entreprenørskap sine arrangement siden slutten av 90-tallet. Elevene som Eli har hatt ansvaret for, har i år etter år hatt høy kvalitet på UB-arbeidet. De har gjort det godt på fylkesmesterskap og deltatt på NM for ungdomsbedrifter.

Avdelingsleder Bente Melbye var med da Eli ble informert om nominasjonen, og er en av mange som synes utmerkelsen var særdeles velfortjent. Hun framhever at Eli er flink til å dele av sine erfaringar med kollegaer og andre lærere utenfor skolen.

"Jeg husker at du veldig tidlig forsøkte å få meg med som UE-lærer. Du var så god til å engasjere meg og hjelpe meg på veien. Du er en inspirasjonskilde og et opphav av kreativitet!"
Bente Melbye, avdelingsleder Storhamar vgs

Elevene inspirerer

Hovedpersonen selv var opptatt av å dele æren med elevene:

"Elevene er de som gjør det morsomt å drive med dette. Dere gir meg inspirasjon og får meg til å ville utvikle meg videre!"
Eli Merete Bye, Årets entreprenørskapslærer i Innlandet 2020

Godt samarbeid med Ungt Entreprenørskap

Eli er tydelig på at samarbeidet med Ungt Entreprenørskap er viktig, og sier at hun ikke hadde fått det til uten UE i ryggen.

Fra Ungt Entreprenørskap Innlandet var det Erik Lundgård som overrakte diplom og gave samt gode ord til prisvinneren. Han har kjent Eli i mange år og synes det var på høy tid at akkurat hun fikk prisen.

"Elis bedrifter har levert gode resultater i år etter år, men er kanskje ikke blant dem som har fått mest oppmerksomhet. Derfor er det ekstra fint å kunne anerkjenne hennes solide arbeid over to tiår med denne prisen."
Erik Lundgård, Ungt Entreprenørskap Innlandet

Slik så det ut da UE overrasket Eli i klasserommet:

Virke som samarbeidspartner

Ungt Entreprenørskap har i over 20 år hatt et samarbeid med Virke om entreprenørskap i utdanning og viktigheten av å bygge bro mellom utdanningssystemet og arbeidslivet. Som en del av samarbeidet gjennomføres hvert år en nasjonal kåring av Årets Entreprenørskapslærer. Hvert fylke kårer sin kandidat, som blir nominert til den nasjonale kåringen. Den nasjonale vinneren vil bli presentert på Virkekonferansen senere i høst.