Ane er ny rådgiver i UE Innlandet

1. januar 2021 kunne Ungt Entreprenørskap Innlandet ønske velkommen til Ane Brox! Hun er ansatt i ett års vikariat, og skal ha kontor på Hamar. Hun skal følge opp UEs programmer på alle nivå i kommunene Hamar, Stange, Engerdal, Stor-Elvdal, Trysil, Åmot og Våler.

Ane er 34 år og kommer til UE Innlandet fra en stilling hos NAV. Der jobbet hun bl.a. med karriereveiledning og personer som hadde falt ut av arbeidslivet.

Ane Brox

Anes første møte med Ungt Entreprenørskap var i 2004. Da var hun elev på Hamar katedralskole og drev ungdomsbedriften MaxaMec UB sammen med medelever. Forretningsideen var byggesett for barn i realsize størrelse, altså noe man både kunne bygge og ta i bruk med det samme og omforme senere etter eget ønske.

Ungdomsbedriften gjorde det svært bra og kom på 3. plass i NM dette året. Ane erfarte at den praktiske arbeidsmåten var en annerledes måte å lære på, og har ofte tenkt tilbake på dette som et av de beste minnene fra skoletiden.

"Å jobbe i UE gir elever på alle nivåer muligheter for å trene på ferdigheter som kommer til nytte i arbeidslivet. Både å kjenne på egne styrker og svakheter, øve på å løse konflikter i et team og være nysgjerrig på andres tanker og meninger er noe jeg gleder meg spesielt til å kunne tilrettelegge for blant elevene ved de ulike skolene."
Ane Brox

Ane har et personlig engasjement for skolefrafall og tror elevbedrift og ungdomsbedrift kan treffe spesielt de som ikke er teoretisk sterke på en måte som gjør at de kan føle mestring og glede i en skolehverdag som ellers er ganske utfordrende. Slike erfaringer kan kanskje gi et større fremtidshåp!

"Etter å ha jobbet med mange som har falt ut av arbeidslivet er jeg overbevist om at alle er gode til noe, og at jo tidligere man avdekker hva man er god på og liker, jo større er sjansene for at man finner seg til rette både i arbeidslivet og samfunnet forøvrig."
Ane Brox

Vi er glade for å ha Ane med på laget vårt i Ungt Entreprenørskap Innlandet og ser fram til et godt samarbeid!