Fritt Vilt UB, Nord-Gudbrandsdal vgs

Fritt Vilt UB produserer kvalitetsprodukter basert på avskjær av gris og vilt, der hele dyret skal utnyttes i produksjonen. Ungdomsbedriften kommer fra faget Entreprenørskap og bedriftsutvikling ved Nord-Gudbrandsdal vidaregåande skule, og skal nå representere Innlandet fylke i NM for ungdomsbedrifter 2022.

«Bærekraft to the bone»

Firkløveret bak Fritt Vilt UB har opplevd stor interesse for produktene sine. De rekker knapt å legge ut for salg før det blir tomt. Viltkraft er det som har solgt aller best. Bedriften koker kraft på rester etter slakt og videreselger dette. Jentene er opptatt av at hele dyret skal utnyttes for å unngå matsvinn. De bruker deler av dyret som vanligvis ville blitt kastet og bidrar dermed til en mer bærekraftig utnyttelse av viltdyr.

På Fylkesmesterskapet for ungdomsbedrifter i Innlandet fikk Fritt Vilt UB førsteplass i fire kategorier; Beste ungdomsbedrift, Beste logo, Bærekraftprisen og Beste samarbeid med næringslivet. De fikk også andreplass for Beste videopresentasjon, Beste forretningsplan/modell, Beste markedsføring og en tredjeplass i kategorien Beste sosiale entreprenør.

På NM skal Fritt Vilt UB delta i Beste ungdomsbedrift, Beste forretningsmodell/-plan, Bærekraftprisen, Beste videopitch, Beste sosiale entreprenør og Beste samarbeid med næringslivet.

"Vi ønsker å tilby kundene lokalprodusert og bærekraftig mat."
Fritt Vilt UB

Deltakerne i bedriften

Fritt Vilt UB består av fire jenter fra Nord-Gudbrandsdal:

  • Tina Marie Randen
  • Live Svendsgard
  • Sofie Brenna
  • Desi Fosstuen

Kontaktinformasjon

Daglig leder i Fritt vilt UB:
Tina Marie Randen, kontaktfrittvilt@gmail.com

Ansvarlig lærer:
Irene Karin Pedersen Nystuen, irenys@innlandetfylke.no

Kontaktperson i Ungt Entreprenørskap Innlandet:
Karin Rønning, daglig leder, karin.ronning@ue.no, tlf. 48006578

Følg Fritt Vilt UB på Facebook og Instagram.

Fritt Vilt UB Beste UB
Frittvilt bestelogo
Frittvilt EAH