Handsfree UB - Akademiet VGS Drammen

Handsfree UB utvikler et digitalt system for håndsopprekning i timene. Ungdommene går på Akademiet VGS Drammen på Studiespesialisering og Medier og kommunikasjon, og skal representere Buskerud i NM for Ungdomsbedrifter 2024.

Samfunnet utvikler seg stadig, men klasserommene har stått så og si uendret i alle år. I dag må elevene fortsatt rekke opp hånda lenge før de får hjelp. Dette er ikke bare frustrerende, men også veldig lite effektivt. Derfor utvikler Handsfree UB et digitalt system for håndsopprekning i timene. Elevene vil ha mulighet til å varsle læreren når de trenger hjelp, og appen vil organisere køen i kronologisk rekkefølge, noe som gjør det lett for læreren å holde oversikt i klasserommet. Systemet gir også mulighet for læreren å se hvor elevene sitter hvis de sitter i ulike grupperom på skolen. Dette forbedrer læringsutbyttet da ventetiden blir effektivisert, samtidig som elevene får mulighet til å jobbe med andre oppgaver i mellomtiden. Bli med Handsfree UB på reisen, hvor effektivitet møter inkludering.

"Med Handsfree ønsker vi at enhver elev skal føle seg sett i klasserommet og ha mulighet til å jobbe effektivt i timene. Vi har i løpet av året fått være med på mye spennende og lærerikt - alt fra møter med næringslivet til mange timer på grupperom med planlegging av pitch og fremtidsplaner. Alt i alt har vi fått masse ny kompetanse som vil være nyttig i arbeidslivet."
Handsfree UB

På Fylkesmesterskapet i Buskerud tok Handsfree UB med seg den gjeveste prisen; 1. plass i "Beste ungdomsbedrift". I tillegg ble det også 2. plass i "Beste videopitch", 3. plass i "Beste markedsføring" og "Beste salgsteam", samt tre topp seks plasseringer i Beste HR-bedrift, Beste samarbeid med næringslivet og Beste innovative vare/tjeneste. Juryen var meget imponert og sier dette om Ungdomsbedriftens idé:

"Bedriften har identifisert et behov og lagd et innovativt og nyskapende digitalt verktøy. Produktet gir eleven bedre oppfølging og læreren en bedre oversikt, som sikrer et bedre fremtidig læringsmiljø som kommer både elev og lærer til gode."
Beste UB-juryen

På NM deltar bedriften på følgende konkurranser:

 • Beste ungdomsbedrift
 • Beste videopitch
 • Beste markedsføring
 • Bærekraftprisen
 • Beste innovative vare/tjeneste - i samarbeid med Virke
 • Størst verdiskapningspotensiale - i samarbeid med Ferd
 • Beste bærekraftige stand - i samarbeid med Nova Spektrum

Deltagere i bedriften:

 • Maliha Gulzar Rehman
 • Marie Bjerke Engen
 • Sebastian Kildebo
 • Gustav Johan Ameln

Kontaktpersoner:

Les mer om Handsfree UB på deres nettside og sosiale medie-kanaler:

Nettside

Instagram

Facebook

LinkedIn

TikTok

Handsfree NM
3pl Beste Salgsteam Handsfree UB Akademiet Drammen
Handsfree teamet
Handsfree logo