Ungt Entreprenørskap Troms og Finnmark er tilstede på alle videregående skoler i region Troms

Dette skoleåret har Ungt Entreprenørskap Troms og Finnmark (UETF) ungdomsbedrifter på alle videregående skoler i region Troms. Dette har UETF aldri hatt før, noe som betyr at det er et stort nettverk av lærere og elever som bruker samme metode til å nå ulike mål.

"Jeg velger ungdomsbedrift som metode fordi det gir elevene motivasjon og inspirasjon til å arbeide med faget. Det er svært mye «learning by doing» i faget, der man får dybdelæring og praktisk læring samtidig. En annen viktig faktor er det får elevene ut fra klasserommet til andre arenaer, der de får utfordre seg selv. Variasjon er viktig her!"
Espen Nordstrand, lærer på Nord-Troms videregående skole
IMG 0273

Foto: Maria Gudmundsen, fagansvarlig på videregående skole Ungt Entreprenørskap Troms og Finnmark (foran t.v) og Espen Nordstrand, lærer på Nord-Troms videregående skole (foran t.h.)

Dette skoleåret har vært veldig spesielt med sporadisk hjemmeskole og digital undervisning. I tillegg har UETF digitalisert mange av de store årlige arrangementene, noe som kan by på litt utfordringer. Likevel opplever Ungt Entreprenørskap å bli møtt med et stort engasjement og positiv energi i møter både med elever, lærere, skoleledelse og mentorer fra næringsliv. Dette tydeliggjør viktigheten av entreprenørielt arbeid i skolen.

"Det er utrolig spennende å givende å jobbe med så mange ulike skoler og utdanningsprogrammer. Årets ungdomsbedrifter viser virkelig det store spennet og ulikhetene i hva ungdomsbedrift kan brukes til. Alt fra store bedrifter med 20 elever til små bedrifter med to elever, alt fra yrkesfaglige bedrifter som driver tradisjonshåndverk til nyskapende bedrifter med egne prototyper på nye produkter. Ulike utdanningsprogrammer vektlegger svært forskjellige elementer i ungdomsbedriftene sine. Det gir et mylder av mangfold, som spesielt er tydelig på skoler som har ungdomsbedrifter på flere ulike utdanningsprogrammer."
Maria Gudmundsen, fagansvarlig på videregående skole region Troms

Liste over alle skoler og utdanningsprogrammer som har ungdomsbedrift i 2020/2021:

 • Nord-Troms vgs: Studiespesialisering og Naturbruk
 • Stangnes vgs: Elektro og datateknologi, Salg, service og reiseliv, Bygg- og anleggsteknikk og Teknologi- og industrifag
 • Heggen vgs: Studiespesialisering
 • Tromsdalen vgs: Studiespesialisering
 • Breivang vgs: Medier og kommunikasjon og Salg, service og reiseliv
 • Ishavsbyen vgs: Teknologi- og industrifag og Restaurant- og matfag
 • Kongsbakken vgs: Musikk, dans og drama
 • Kvaløya vgs: Studiespesialisering
 • Norges toppidrettsgymnas Tromsø (NTG): Studiespesialisering
 • Sjøvegan vgs: Salg, service og reiseliv, Informasjonsteknologi og medieproduksjon og Medier og kommunikasjon
 • Nordkjosbotn vgs: Studiespesialisering
 • Bardufoss vgs: Studiespesialisering og Håndverk, design og produktutvikling
 • Senja vgs: Naturbruk, Salg, service og reiseliv og Teknologi- og industrifag
 • Nordborg vgs: Salg, service og reiseliv
 • Longyearbyen skole vgs: Studiespesialisering
"Som listen viser er vi svært fornøyd med å være tilstede på alle videregående skoler i region Troms. Dette gir oss en mulighet til å bygge enda flere entreprenørskapsmuskler fra sør i Harstad til arktiske Longyearbyen i nord. Nå løfter vi blikket og håper selvfølgelig at enda flere ungdomsbedrifter i Nord-Norge er med til neste skoleår også."
Liv Brandvoll, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Troms og Finnmark
"Elevene som bruker entreprenørskap som metode får en annerledes arbeidsmetode i skolehverdagen sin. For linjer med lavt søkertall kan ungdomsbedrift og entreprenørielt arbeid være med å sette søkelys og kanskje nå ut til flere. Enkelt fortalt så er ungdomsbedrift perfekt for elevene, både de som kanskje er litt lei av tunge teori-fag samt de som har lyst å bli grundere i framtiden."
Espen Nordstrand, lærer på Nord-Troms videregående skole

Ønsker du å få informasjon om ungdomsbedrift eller bare ta en uformell prat med en av våre fagansvarlige? Ta kontakt med oss her!