Økonomi på timeplanen allerede i Ungdomsskolen

SNN

Hvor mye er penger verdt? Hva koster det egentlig å bo for seg selv? Hvor mye bruker foreldrene dine på mat? Hva er en god spareplan? Hvor mye penger tjener man på en jobb? Hvor mye går til skatt, og hva får vi som samfunn igjen for skatten? Det er mye barn og unge ikke forstår når det kommer til personlig økonomi, og konsekvensene av å ikke lære om det kan følge dem gjennom hele livet.

Nettopp derfor har Ungt Entreprenørskap og Sparebank1 Nord-Norge valgt å sette søkelyset på personlig økonomi allerede i grunnskolen, gjennom vårt program: Økonomi og karrierevalg. Økonomi og karrierevalg er et program som hjelper elevene til å tenke over hva som er viktig når de skal velge utdanning og senere yrke. De får erfare hvilke konsekvenser valg av yrker og levevaner har for deres framtidige livssituasjon og personlige økonomi. Programmet gjennomføres i samarbeid med det lokale arbeids- og næringslivet.

Etter suksessen fra vårsemesteret fortsetter vi innsatsen! I løpet av fire uker skal Sparebank1 Nord-Norge besøke klasserom i hele Nordland og Troms og Finnmark. Vi inviterer til gjennomføring av Økonomi og karrierevalg for elever i ungdomsskolen i uke 46-49.

Interessert? Les mer og meld på din klasse her!

For spørsmål ta kontakt med june.pettersen@ue.no

Portrettbilde June 23
June Pettersen
Prosjektleder, grunnskole Midt-Troms