Nye norgesmestere i Troms i Finnmark

IMG 5575 min

Norgesmesterskapet for ungdomsbedrifter 2022 gikk av stabelen 2. - 3. mai, og mer enn 80 dyktige ungdomsbedrifter tok turen til Gardemoen for å delta i konkurransen. Seks bedrifter fra Troms og Finnmark reiste sørover, og én av dem returnerte med tittelen "norgesmester" 🏆

Etter fylkesmesterskpaet i mars sto seks bedrifter klare til å representere Troms og Finnmark i NM: Keepit UB og Bag Deluxe UB fra Heggen Vgs; Senja Kjøtt og Skinn UB fra Senja Vgs; Working Paws UB fra Tana Vgs; Roasted Krutonger UB fra Vadsø Vgs, og Suck It UB fra Båtsfjord private Vgs. Disse seks bedriftene fikk veiledning og ble meldt opp i de prisene hvor de hadde størt sjanse for å gjøre det godt under NM. Allerede første kveld av NM ga dette resultater, da Roasted Krutonger UB tok gull i kategorien "Beste Regnskap".

Beste regnskap 

1. plass: Roasted Krutonger UB fra Vadsø vgs, i Troms og Finnmark. 
2. plass: Tønnå UB fra Lundeneset vgs, i Rogaland
3. plass: 180° UB fra Romsdal vgs, i Møre og Romsdal

Juryen hadde følgende å si: Ungdomsbedriften (økonomiansvarlig) viser en imponerende god forståelse og interesse for økonomien og selskapets regnskap. Utarbeidelse av regnskapet og dokumentasjonen av det tilfredsstiller kravene, og er gjort på en ryddig måte.   

IMG 5559 min

men premiedrysset var ikke over enda. Samme kveld tok de sporty jentene i KeepIt UB fra Heggen Vgs. i Harstad to stk. sølvmedaljer i kategoriene "Betse forretningsplan/modell" og "Beste Videopitch"

Beste forretningsplan/modell

1. plass: Code Red UB fra Kongshavn vgs, i Oslo 

2. plass: Keep it UB fra Heggen vgs, i Troms og Finnmark 

3. plass: Navaria UB fra Romsdal vgs, i Møre og Romsdal

Beste videopitch i samarbeid med UE Alumni

1. plass: Lucid Media UB fra Elvebakken VGS vgs, i Oslo.

2. plass: Keepit UB UB fra Heggen VGS vgs, i Troms og Finnmark  

3. plass: SyncTemp UB fra Thora Storm vgs, i Trøndelag

IMG 5761 min

Det ble ingen flere priser på noen av bedriftene fra Troms og Finnmark, men vi i Ungt Entreprenørskap er svært fornøyde med innsatsen ungdommene har lagt inn - og gleder oss allerede til å ta fatt på neste generasjon med ungdomsbedrifter til høsten! Dette er en virkelig en metode som er givende for alle parter.

"Etter to år med digitale kanaler og begrensninger på fysisk møteplasser var det fantastisk å endelig møte ungdommene igjen. Det jeg har sett av deltakerne til nå er imponerende med tanke på de begrensningen som også har vært i skolen. Elevene tar tak i lokale og globale utfordringer, og finner nye innovative løsninger."
Grete Ingeborg Nykkelmo, administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge.

Maria UETF 2021
Maria Gudmundsen
Prosjektleder, VGS-ansvarlig Troms
Trine UETF 2021
Trine Hogseth
Rådgiver, VGS-ansvarlig Finnmark