Hvordan avvikler vi en ungdomsbedrift?

Alle elever som driver ungdomsbedrift, skal i løpet av våren avvikle og legge ned sine ungdomsbedrifter. Frist for avvikling er satt til 31. mai, for at elever skal få utstedt attest fra Ungt Entreprenørskap.

Uansett om du er elev eller lærer anbefaler vi at du ser igjennom filmen om bedriftsavvikling. I denne filmen går vi gjennom hva elevene må gjøre for å avvikle sin ungdomsbedrift. Vi anbefaler også å bruke ressursene som ligger tilgjengelig på portalen.

NB: Dersom noen av ungdomsbedriftene som du er ansvarlig for, ikke er ferdig med registeringen hos UE og i Brønnøysundregistrene, så må dette gjøres umiddelbart. Du kan sjekke status ved å logge deg inn på www.perikum.no. Det er kun ungdomsbedrifter som er registrert og godkjent, som kan avvikles og få attest. Ta kontakt med oss dersom du har spørsmål knyttet til ferdigregistrering.

Ungt Entreprenørskap godkjenner avvikling av en ungdomsbedrift når ungdomsbedriften har lastet opp årsrapporten. Årsrapporten skal inneholde årsberetning, årsregnskap og revisjonsberetning.

Microsoft Teams image 199

Ferdig med UB? Få det med på CVen!

Her er fem punkter du kan trekke frem på CVen din dersom du har hatt UB i år:

  1. Du har erfaring med å jobbe i et team.
  2. Du har bygget et nettverk med næringslivet.
  3. Du har demonstrert at du er en kreativ problemløser.
  4. Du har hatt et eget ansvarsområde (ledelse, økonomi, HR, osv.).
  5. Du får en attest fra Ungt Entreprenørskap.

Maria UETF 2021
Maria Gudmundsen
Prosjektleder, VGS-ansvarlig Troms
Trine UETF 2021
Trine Hogseth
Rådgiver, VGS-ansvarlig Finnmark