Hundrevis av elever gjør seg klar for Fylkesmesterskapet for Elevbedrifter

Torsdag 21. april avholdes Fylkesmesterskapet for Elevbedrifter i Troms og Finnmark. Nesten 300 håpefulle elever fra hele fylket deltar i årets konkurranse; som sendes direkte på Facebook fra klokken 11:55.

Elevbedrift

Priskategorier

De 45 elevbedriftene som har meldt seg på årets konkurranse hadde muligheten til å delta i 8 forskjellige priskategorier: Beste Logo, Beste Pitch, Beste Markedsføring, Beste Innovasjon, Beste Grønne Entreprenør, Beste Sosiale Entreprenør, Beste "SpisMerAv", og så klart den gjeveste prisn av dem alle, Beste Elevbedrift 2022.

Variasjon og bærekraft

I år registrerte vi at det er stor variasjon i elevbedriftene. Det er elevbedrifter som lager knapper av reinsdyrhorn, armbånd til støtte for Ukraina og for å fremme psykisk helse, bedrifter som tilbyr bakehjelp til de som ikke har tid eller mulighet, og mye mer.

Når det kommer til bærekraft opplever vi også et stort hopp opp i årets konkurranse, med en rekke bedrifter som jobber målrettet mot FNs Bærekraftsmål og tenker gjennomgående på bærekraft. Mange bedrifter tar tak i verdensomspennende problem, som matsvinn. For eksempel elevbedriften Superkraft EB fra Sommerlyst skole, som henter rekeskall fra Lyngen Reker som ellers hadde gått ubrukt, og koker kraft på dem.

"I år har elevbedriftene vært spesielt gode på å se både lokalt og nært men også løftet blikket til de store globale utfordringene og tatt tak i de! Det viser engasjerte, opplyste og handlekraftig ungdom som bryr seg. Det er vel nettopp dette vi trenger i framtida. Det synes ekstra godt at bærekraft er et element som blir viktigere og viktigere for dagens ungdom og et nødvendig perspektiv som en del av å drive bedrift."
Tina Louise Myreng, Prosjektleder Grunnskole

Årets konkurranse sendes direkte på Facebook 21. april klokken 11:55 - Få med deg sendingen her

Fortsatt interessert i å lære mer om Elevbedrifter? Les mer om våre programmer, og ta en titt på videoen fra fjorårets vinner: Healthy FastFood EB.


Portrettbilde Tina 23
Tina Louise Myreng
Prosjektleder, Fagansvarlig grunnskole Troms