Finnmarkselever ble Norgesmester i ungdomsbedrift

Norgesmesterskapet for Ungdomsbedrifter ble arrangert av Ungt Entreprenørskap Norge på NOVA Spektrum i Lillestrøm. 66 ungdomsbedrifter fra hele landet deltok – deriblant seks sterke representanter fra videregående skoler Finnmark og Troms. To av dem endte med pallplass: Produsveis UB fra Kirkenes videregående skole og Vågen Catering UB fra Nordkapp videregående skole.

Nyhetsartikkel NM UB 25 02

324 elever fra 66 ungdomsbedrifter fra hele landet deltok på NM Ungdomsbedrift som ble holdt på Nova Spektrum i Lillestrøm. Totalt konkurrerte ungdomsbedriftene i 11 kategorier i alt fra yrkesfag og HR til innovasjon og bærekraft. Under arrangementet har ungdomsbedriftene pitchet og blitt intervjuet av over 80 jurymedlemmer fra politikken og næringslive

"NM Ungdomsbedrift viser virkelig kraften i ungdommen. Elevene imponerer ikke bare med innovative løsninger og høy kvalitet, men også med en ekte vilje til å skape en bedre fremtid. Det er inspirerende å se hvordan ungdom fra hele landet tar eierskap til bærekraft- og samfunnsutfordringer"
Grete I. Nykkelmo, administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap

Produsveis UB tilbyr bærekraftige reparasjons- og vedlikeholdstjenester, der alt fra snøfresere til gravemaskinskuffer forvandles gjennom solid håndverk. De deltok i kategoriene Beste økonomistyring, Kulturnæringsprisen, Beste yrkesfaglige bedrift og Beste salgsbedrift. Produsveis UB tok førsteplassen i Kulturnæringsprisen, en utmerkelse som hedrer bedrifter som bruker kreativitet og kultur i næringsutvikling. Juryen fremhevet deres solide håndverk, brede tjenestespekter og evne til samarbeid for å løse komplekse oppgaver.

0 K7 A6960
Kulturnæringsprisen
1. plass: Produsveis UB fra Kirkenes videregående skole, i Finnmark fylke
2. plass: Lingobrett UB fra Vinstra videregående skole, i Innlandet fylke
3. plass: Sølvsøm UB fra Edward Munch videregående skole, i Oslo fylke

Vågen Catering UB er en restaurant- og matfagsbedrift fra Nordkapp som stilte med sine “Skinful Bites” – en sprø snack laget av laksskinn som ellers ville gått til spille. Bedriften konkurrerte i Beste ungdomsbedrift, Beste yrkesfaglige bedrift, Kulturnæringsprisen og Størst verdiskapingspotensial. Vågen Catering UB sikret seg andreplass i Beste yrkesfaglige bedrift, der de konkurrerte mot flere sterke maritime og matfaglige prosjekter. Juryen roste deres innovasjon innen matsirkulasjon og yrkesfaglig profesjonalitet.

0 K7 A6845
Beste yrkesfaglige bedrift – i samarbeid med Eikmaskin
1. plass: AgriEvolution UB fra Tryggheim videregående skole, i Rogaland fylke
2. plass: Vågen Catering UB fra Nordkapp videregående skole, i Finnmark fylke
3. plass: Mocktails Mix Kit UB fra Karmsund videregående skole, i Rogaland fylke
Fra Vgs i Troms og Finnmark deltok følgende bedrifter:
Seal It UB, Heggen videregående skole
Vågen Catering UB, Nordkapp videregående skole
SwapSpot UB, Vadsø videregående skole
CrabBoost UB, Kirkenes videregående skole
Produsveis UB, Kirkenes videregående skole
HavDrav UB, Nord-Troms videregående skole
Portrettbilder Maria 24
Maria Gudmundsen
Prosjektleder, VGS-ansvarlig Troms
Portrettbilder Trine 24
Trine Hogseth
Rådgiver, VGS-ansvarlig Finnmark