Tverrfaglig Entreprenørskapsprosjekt i Sør-Troms

Niendeklassingene i Sør-Troms-regionen trosset vær og vind i januar for å delta på et spennende tverrfaglig elevbedriftsprosjekt sammen med Ungt Entprenørskap og sjømataktører i regionen. Samarbeidet med sjømatnæringen har gitt elevene unike utfordringer å løse, en praktisk tilnærming som fremmer aktiv læring og ungt entreprenørskap.

Elevbedrift Tverrfaglig prosjekt i sor troms 24 27 min

Prosjektet, et samarbeid mellom skolene og ledende aktører i sjømatnæringen, har som mål å introdusere entreprenørskap i utdanning gjennom praktisk problemløsning. Elevene har jobbet i team for å utvikle løsninger på ekte problemer, fra bærekraftig utvikling av fiskebein til sporing av spøkelsesgarn i havet.

Superfinale på Equinor i Harstad

De mest innovative løsningene fra hver skole ble presentert i superfinalen på Equinor i Harstad med vår nyeste samarbeidspartner Polarkonsult AS. Blant innsendingene var tannpirkere av fiskebein, GPS-kuler for spøkelsesgarn og biogjødsel fra fiskeblod, som alle demonstrerte elevenes kreativitet og forståelse for bærekraftig utvikling.

Seieren til Fiskeeventyrene EB

Jentene i Fiskeeventyrene EB fra Kila Skole stakk av med seieren, takket være deres originale barnebok. Boken, som inkluderer karakterer og oppskrifter, er designet for å lære barn om sjømat og oppfordre til matlaging med foreldrene.

Elevbedrift Tverrfaglig prosjekt i sor troms 24 17 min
Elevbedrift Tverrfaglig prosjekt i sor troms 24 29 min
Elevbedrift Tverrfaglig prosjekt i sor troms 24 36 min

Gjennom dette prosjektet har elevene ikke bare lært viktigheten av tverrfaglig samarbeid og praktisk problemløsning, men også verdien av bærekraftig utvikling og entreprenørskap i dagens samfunn. Det setter en ny standard for undervisningsopplegg og viser hvordan teori kan omsettes i praktiske løsninger som har en reell innvirkning.