Skagenjentan UB - Vardø Videregående skole

Skagenjentan UB fra Vardø Videregående skole produserer et unikt luksusprodukt med lokale råvarer: Kraft av kongekrabbe. Deres unike verdiforslag viste seg å være en stor suksess under Fylkesmesterskapet, og nå skal de representere Troms og Finnmark under Norgesmesterskapet for Ungdomsbedrifter i kategoriene: Jord-Fjord-Bord-prisen, beste yrkesfaglige bedrift, Størt verdiskapingspotensiale og Beste innovative vare/tjeneste.

Image 6

Historien bak Skagenjentan UB svært interessant. Jentene bak bedriften hadde egentlig ikke tenkt å starte Ungdomsbedrift, men etter å ha jobbet seg til topps under Matuka i Troms og Finnmark var tilbakemeldingen klar: Vi skal delta på FM! Hemmeligheten bak seieren deres viste seg å være en hemmelig ingrediens: Kraft kokt på kongekrabbe. Mange personer rundt bedriften gjorde det klart at behovet for et slikt luksusprodukt absolutt var der - og vipps var Skagenjentan UB født!

Under Fylkesmesterskapet viste det seg at markedet for bedriftens produkter strakte seg langt utenfor hjembyen, og jentene bak bedriften stakk av med haugevis av priser. Nå står Norgesmesterskapet for tur, og Skagenjentan UB skal representere Troms og Finnmark i kategoriene: Jord-Fjord-Bord-prisen, beste yrkesfaglige bedrift, Størt verdiskapingspotensiale og Beste innovative vare/tjeneste.

"Vi skal gjøre det lettere for hver enkelt å lage eksklusive retter som kommer fra et kort reist, bærekraftig og luksuriøs produkt."
Skagenjentan UB

Daglig Leder:

Henriette Valle

henrietteantonievalle@gmail.com

47214608

Ansatte i Skagenjentan UB:

Marina Adelheid Pettersen

Liv-Victoria Andersen

Kim Lyka Johansen

Ansvarlig lærer:

Ove Lund

ove.lund@tffk.no

900 32 079


Kontaktperson i UE:
Trine Hogseth

Epost: trine.hogseth@ue.no

Telefon: 97547721