Cleantech UB - Senja videregående skole

Unna banen, her kommer Cleantech UB! Denne ungdomsbedriften fra Senja videregående skole skal revolusjonere oppdrettsnæringen med sitt innovative produkt for å rengjøre stingraynoder i oppdrettsmerder. Tidlig i høst bestemte guttene i Cleantech UB seg for å satse fullt på oppdrettsnæringen som målgruppe, og har siden da jobbet på med å etablere gode samarbeidspartnere og nettvberk som gjør deres produkt mulig.

I dag er løsningene som benyttes tidkrevende, kostbare, og ofte utilgjengelige grunnet vær og vind på havet. Cleantech UB posisjonerer seg som et alternativ som er mer miljøvennlig, kostnadsbesparende og tryggere - hvilket skøyt dem til topps under fylkesmesterskapet for ungdomsbedrifter, hvor de sikret seg hele to gullmedaljer og nm-billett.

"Det er ikke bare utstyret vi vil ta vare på, men vi vil ta vare på fiskens helse, vi vil at laksen skal ha god helse. For at laksen skal ha en god helse er det helt essensielt at vi har lasere som er rene til enhver tid, slik at de kan indentifisere og drepe lakselusen som plager fisken"
Cleantech UB

Nå er guttene klar for å vise frem innovasjonen sin til hele norge, under Norgesmesterskapet for ungdomsbedrifter, hvor Cleantech UB skal representere Senja og Arktis i kategoriene:

  • Beste videopitch
  • Beste forretningsplan/-modell
  • Beste samarbeid med næringslivet
  • Innovasjonsprisen
  • Størst verdiskapingspotensial

Daglig leder:

Nicholas Alexander Salvesen Jakobsen

nicholasasj@icloud.com

450 49 384

Ansatte i Cleantech UB:

Niklas Johan Sørensen
David-Andreas Løkke
Martin Bernhard Lund
Ansvarlig lærer:

Ceila Tande

Ceila.tande@tromsfylke.no

905 89 803

Maria UETF 2021
Maria Gudmundsen
Prosjektleder, VGS-ansvarlig Troms
Fylkesmesterskap UB Fylkesmesse 24 73