Guns to Roses UB er Beste Ungdomsbedrift i Viken, region Østfold

GUNSTO1

Guns to Roses UB fra Kirkeparken videregående skole ble kåret til Beste Ungdomsbedrift i Viken, region Østfold. Foto: Ungt Entreprenørskap Viken.

Guns to Roses UB fra Kirkeparken videregående skole snur tragedie til suksess. Elevene lager smykker av krigsmateriell fra Ukraina. Overskuddet gir de tilbake til mennesker i nød. Nå kan de smykke seg med tittelen Beste Ungdomsbedrift i Viken, region Østfold.


Snur det negative til noe positivt
-Dette var helt fantastisk gøy, sier Sigrid Hestnes- Engelsrud, Frederikke Warhuus Solbakken og Ida Victoria Børslett i Guns to Roses UB.
-Vår forretningsidé er å lage smykker av krigsmateriell fra Ukraina. Vi samarbeider med en lokal smykkedesigner, og vil ta noe negativt, og snu det om til noe positivt. Vi skaper verdier i form av opplysning, gjenbruk og veldedighet. Produktet er et symbol på styrke og vil være mer enn bare et smykke, ettersom vi gir overskuddet til Friends of Ukraine, som hjelper mennesker i krigsrammede områder. -Vi har jobbet hardt, og vært kreative for å finne løsninger også når vi har møtt utfordringer, sier jentene. Nå er de klare for NM i Ungdomsbedrift på NOVA Spektrum i april.

Jentene i Guns to Roses UB ble også Beste sosiale entreprenør, og vant Beste forretningsplan.


NM- laget fra region Østfold

Til NM i Ungdomsbedrift reiser også:

  • Varsle meg UB fra Tomb vgs. De har laget en gjødselgass-alarm knyttet til en app slik at man får varsler tidlig og rekker å redde både dyr og mennesker fra giftig gass.
  • Bakt med gjærtet UB fra Kirkeparken vgs, som leverer ferske bakevarer på døren til innbyggere i Moss.
  • EVA Nordic UB, Frederik II vgs. Forretningsideen er å øke salg og forbruk av bærekraftige produkter, samt øke bevisstheten rundt bærekraft, gjennom en app.
  • Locky UB, Halden vgs som tilbyr en innovativ løsning for å låse sparkesykler.
  • Hot Saver UB, Hans Nielsen Hauge vgs. Deres forretningsidé er et termisk batteri og solfanger som lagrer energi fra solen til bruk for oppvarming

Fremtidens verdiskapere
-Ungdomsbedrift gir fremtidige verdiskapere, sier Susanne Moe, Sparbank1 Østfold Akershus, som har deltatt i juryen. -Elevene trener på å være gründere, på ekte. Flere av disse vil faktisk skape og drive sine egne bedrifter i fremtiden. De som velger å ikke starte eget, vil likevel bidra med innovasjon og nyskaping på allerede eksisterende arbeidsplasser, avslutter Moe.

Læring for livet
-Gjennom å drive ungdomsbedrift i skoletiden, får elevene en smakebit på hva som venter dem etter endt skolegang, sier Atle Mostad, lærer ved Kirkeparken skole. -Elevene trener på samarbeid og kommunikasjon, ferdigheter som trengs i arbeidslivet. Sånn sett er dette læring for livet, fastslår Mostad.