Komplett.no deler gode råd til ungdomsbedrifter

Tirsdag 27. september ble en dag som nærmere 80 unge verdiskapere fra Sandefjord videregående skole vil huske i lang tid. Med inspirasjon fra Komplett sine historier om suksesser og læringsreiser skal ungdommen nå etablere sine egne ungdomsbedrifter.

På et gutterom rundt 1991 satt Erik med et behov: Han trengte musematte og disketter. Det måtte da være flere med disse behovene? Det var det absolutt og i starten drev Komplett Data AS en nettside med ordretelefon og bestilling over fax.
I dag har Komplett.no levert elektronikk til norske hjem i 26 år og er blitt Norges største nettbutikk. De har et imponerende lager- og kontorbygg i Sandefjord og er svært effektive i sin logistikk.

"Komplett.no ønsker elevene velkomne til å få ett unikt innblikk i vårt E-handels univers. For oss er det en selvfølge å kunne dele av vår kunnskap, og forhåpentligvis inspirere disse unge, fremadstormende elvene. Vi håper at elevene vil se at selv om Komplett.no har blitt en av Nordens største E-handlere, så lever gründerånden fortsatt i veggene her. Vi håper at inntrykkene elvene sitter igjen med etter dette besøket vil gjøre at de tørr å ta innovative, og fremtidsrettede valg når de selv skal starte sin ungdomsbedrift."
Daniel Hauan, kommunikasjonsansvarlig for Komplett.no

NRK Vestfold og Telemark deltok på omvisningen sammen med elevene. Se klipp fra innslag på dere nyhetssending her.

Photo 2022 09 27 22 42 06

Nå skal elevene ved skolen ta med seg erfaringene, inspirasjonen og de gode rådene fra Komplett tilbake til sine egne ungdomsbedrifter som etableres i høst og skal driftes dette skoleåret. Det var flere kloke refleksjoner elevene tok med seg fra besøket.

"Vi kommer kanskje til å gå på noen feil vi også, men vi må ikke gi opp av den grunn. Vi kan fortsatt få suksess."
Lotte Dahle Eriksen, elev ved Sandefjord videregående skole

I ungdomsbedriftene skal elevene utvikle tanker til konkrete forretningsideer som igjen skal bli til en reelle virksomheter. Gjennom kurs og arbeid med selvledelse, utvikling av personlige egenskaper, kommunikasjon, teamarbeid og idéutvikling vil de få en arena der de kan få arbeidsrelevant trening. Med store globale utfordringer og endringer vil fleksibilitet og tilpasningsdyktighet være viktige egenskaper for fremtidens verdiskapere.

"Det er flott at Komplett inviterer ungdommen inn og tar deres arbeid på alvor. På den måten blir de enda bedre forberedt på arbeidslivet."
Herman Stenbakk, lærling i Ungt Entreprenørskap Vestfold og Telemark
Photo 2022 09 27 22 41 10

Christopher Michel Iversen, en av "Kompletterne", tok samtlige elever gjennom inspirerende presentasjon av hvordan Komplett har vokst til det de er i dag. Sammen med tre kolleger viste han elevene rundt på anlegget deres ved Østre Kullerød.
På bussen tilbake til skolen snakket flere elever om ulike utfordringer Komplett hadde presentert som de ønsket å jobbe videre med, og potensielt komme med løsninger til.

"Inspirerende! Det er moro å se at vi har en våken gjeng som kommer. Friske spennende spørsmål og kommentarer som viser at her er det interesse og vilje."
Christopher Michel Iversen, Komplett.no
Skjermbilde 2022 09 28 kl 15 13 46

Klipp: NRK / Hans Philip Hofgaard

"Jeg synes det var veldig inspirerende når de fortalte oss om at de har prøvd og feilet litt med forskjellige selskaper, og at de fortsatt har blitt så vellykket!"
Elev ved Sandefjord videregående skole