Gjør de unge klare for arbeidslivet!

Gro2

Gro Helen Eri er "Årets Entreprenørskapslærer i Vestfold og Telemark 2020"!
Med en spesiell hilsen fra Skagerak Energi reiste Ungt Entreprenørskaps Vestfold og Telemark ut for å overrekke Gunnar Knudsen-prisen til Gro.

"Det er faget jeg elsker mest overalt!"
Gro Helen Eri

Gro er veileder for Studentbedrifter ved Universitetet I Sør-Øst Norge, Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag.

Hun er en ringrev på programmet Studentbedrift og veiledet sin første SB helt tilbake i 2005, og har en erfaringsbagasje få andre veiledere kan måle seg med. Hun er selv en teknolog, som underviser, veileder og ikke minst trygger ingeniørstudentene. De siste 15 årene har hun veiledet 12 studentbedrifter, med totalt 29 premier i regionmesterskap, NMSB og EM. Dette sier også mye om kvaliteten i bedriftene Gro har veiledet.

Spør du Gro om «hvorfor studentbedrift?» får du et klart, tydelig, og skråsikkert svar: ARBEIDSRELEVANS!
Den trygge, blide og beherskede damen er alltid klar i sin tale når det gjelder dette temaet. Som en av hennes studenter får man raskt beskjeden om at dette handler vel så mye om den personlige læringsreisen til studentene som det å utvikle et produkt/tjeneste som skal testes i markedet. Gro motiverer til å gå utenfor komfortsonen, og at man må tørre å satse – fordi det er da den gode læringen skjer.

"Studentbedrift er den aller beste måten å lære studentene om det de møter når de skal ut i arbeidslivet. Det lærer de ikke kun på skolebenken."
Gro Helen Eri

Studentbedriften HOST SB, som forrige skoleår vant NM for Studentbedrifter og deltok i NM er et stjerneeksempel på Gro sin filosofi. Mye av grunnen til at HOST SB stakk av med seieren i NM var nettopp på grunn av at de hadde vært nytenkende i et teknologisk samfunn som i større og større grad også krever sikkerhet av informasjon. Bedriften testet produktet sitt hos flere kunder, og fikk veldig gode tilbakemeldinger. Guttene har selv uttalt at de «aldri hadde klart dette, hadde det ikke vært for Gro». Hun var den som alltid var der og presset dem ut av komfortsonen, ledet dem på riktig vei og lot studentene prøve og feile – for det er ved å prøve Gro mener studentene vokser og kommer enda sterkere ut av det.

Vi takker så mye for arbeidet og innsatsen til Gro og gratulerer henne med prisen.


En stor klapp til de øvrige nominerte til prisen:

Guro Kylling, Nome videregående skole avdeling Søve
Turid Giske, Teigar ungdomsskole