Egenproduserte testpaneler for kartlegging av solenergi slo ut 110 konkurrenter

Skjermbilde 2023 05 11 kl 14 35 47

Sol Konsult SB gikk av med seieren i årets Regionmesterskap for Studentbedrift. Totalt 29 bedrifter deltok fra 5 campus hvor hele 9 studieretninger ved Universitetet i Sørøst-Norge (USN) var representert.

Det var Sol Konsult SB fra USN, fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag (TNM) ved campus Porsgrunn som stakk av med den mest prestisjefylte prisen Beste Studentbedrift. Sol Konsult SB vant også Gunnar Knudsen prisen – Beste Innovasjon og Beste HR bedrift, i tillegg til andre plass i bærekraftsprisen.

Sol Konsult SB har egenutviklet testpaneler som kartlegger nøyaktige estimat for produksjon av solenergi. Denne løsningen hensyntar de faktiske forholdene som skygge, beliggenhet og vinkel på tak.

De fem elektrikerne, alle Y-veien-studenter, var tydelig berørt av alle prisene, oppmerksomheten og de hyggelige tilbakemeldingene.

"Dette gav oss en skikkelig boost, nå fikk vi jo svar på at produktet vårt kan være verdt å gå videre med"
Nathaniel Kittilsen Aale

-Vi må innrømme at vi midt i prosessen har vært ganske langt nede og mistet litt troen på vår idé, men så løsnet det ordentlig, - sier en opprømt Nathaniel Kittilsen Aale, daglig leder av Sol Konsult SB. - Dette gav oss en skikkelig boost, nå fikk vi jo svar på at produktet vårt kan være verdt å gå videre med, oppsummerer Kittilsen. Samtlige av gutta har allerede fått jobb, men vil nå, i tillegg til NM forberedelse, også se på muligheten for å videreføre deres Studentbedrift til et AS. De øvrige bedriftsdeltakerne er automatiserings- og elkraftstudentene Kristoffer Friberg, Martin Simonsen, Lars Kristian Fredriksen og Ariel Svalland.

Skjermbilde 2023 05 11 kl 13 40 25
Skjermbilde 2023 05 11 kl 12 45 42
Skjermbilde 2023 05 12 kl 14 26 19

Milja SB, også fra ingeniørstudiet i Porsgrunn stakk også av med to førsteplasser, hhv Beste Markedsføring og Bærekraftsprisen, i tillegg til en andreplass i Beste HR. Deres produkt og tjeneste er et dataverktøy som dokumenterer at byggeprosjekter tilfredsstiller EU sin taksonomi der eksempelvis fullstendige BIM modeller kan lastet opp og resultater blir kalkulert.

Manapotionsb

Sammen med Manapotion SB fra campus Bø, Margo Solutions SB fra TNM Kongsberg, Rett Etter SB fra Helse- og sosialfag campus Porsgrunn, Bean Inventions SB og Smuldre Nordic fra campus Bø representer de 7 studentbedriftene regionen tidligere Buskerud, Vestfold og Telemark fylke på Norgesmesterskapet den 8. og 9. juni. Se for øvrig fullstendig resultatliste lenger ned.

Industriuka:

På onsdag (10. mai) arrangerte Ungt Entreprenørskap Vestfold og Telemark Regionmesterskapet for studentbedrifter 2023, - i år avholdt som en del av Industriuka 2023. Studentene var igjennom ulike «øvelser» før vinnerne kunne annonseres. Fra scenen i Tennishallen med sine «two minutes to convince», der de gjennom deres to minutter pitch overbeviste og beskrev godt for juryen hva deres forretningsidé besto av, hvilket marked, hvem som er deres kunder og hvordan de har tjent penger. De ble så intervjuet av et panel i egne rom, i tillegg til å stå på stand for overbevisningsarbeide.

De 29 bedriftene representerte hele 9 studieretninger fra 5 campus, der i blant estetiske fag, tradisjonskunst og håndverk, vernepleie og barnevern, ingeniør, til innovasjon og entreprenørskap. Felles for de alle er at de gjennom studieåret har etablert og drevet egne bedrifter. Det kan nevnes at Helse- og sosialfagsstudiene vernepleie og barnevern er de første i hele verden til å ta i bruk entreprenørskapsprogrammet Studentbedrift som metode i deres bachelorutdanning. Studentene konkurrerte i syv kategorier: -Beste Markedsføring

-Gunnar Knudsen-prisen - Beste Innovasjon -Bærekraftsprisen -Beste Sosiale Entreprenør -Beste Studentbedrift

-Beste HR bedrift

-Publikumsprisen – Beste Pitch, delt ut av prisutdeler Anita Krohn Traaseth

Juryen i den gjeveste kategorien «Beste Studentbedrift» hadde jobben med å finne topp fem i et kobbel av gode bidrag i mesterskapet. -Bredden var stor, og mange hadde tydelig lagt et omfattende stykke arbeid i sine forretningsplaner. Når bedriftene fulgte opp med gode pitcher og intervjuer ble det noen gode diskusjoner i juryen for å enes om pallplassene, - sier en svært fornøyd juryleder Kenneth Sjåvåg fra Sparebanken Sør, som siden 2015 har fulgt utviklingen av studentbedriftsarbeidet og gleder seg over økningen av antall studenter som velger Studentbedrift. Han fortsetter videre; - vinnerne Sol Consult SB var det bred enighet om. Bunnsolid arbeid fra studentbedriften og en forretningsidé som setter fokus på et område som det er viktig at vi alle blir bedre på for å etterstrebe en bærekraftig fremtid. Juryen har stor tro på bedriften og ønsker dem lykke til med sin NM- deltakelse!

Resultatservice: Fullstendig resultatliste inkl juryens begrunnelse finner dere her.

NM-bedrifter:

· Sol Konsult SB, campus Porsgrunn

· Manapotion SB, campus Bø

· Margo Solution SB, campus Kongsberg

· Rett etter SB, campus Porsgrunn

· Milja SB, campus Porsgrunn

· Bean Inventions SB, campus Bø

· Smuldre Nordic SB, campus Bø

Kontaktpersoner:

Rådgiver i høyere utdanning, Linda Skjelbred Ungt Entreprenørskap Vestfold og Telemark mobil 976 80 913, linda.skjelbred@ue.no

Daglig leder Sol Konsult SB Nathaniel Kittilsen Aale, mobil 46856177, epost 238024@usn.no

Daglig leder Ungt Entreprenørskap Vestfold og Telemark, Ann-Iren Haugen; telefon 91303299, ann-iren@ue.no