Hva skjer om elevene får komme opp med nye løsninger for den blå næringa?

Det fikk vi svar på torsdag 20.oktober. Da gjennomførte vi Blå Innovasjonscamp på Frøya sammen med Blått kompetansesenter og Guri Kunna VGS. Her ble 80 10.klassinger busset ut til Frøya fra hele Blussuvoll til Kyrksæterøra, hele Trøndelag. Elevene som deltok var interesserte i hvilke karriereveier det finnes innenfor den blå næringa, og Guri Kunna som studiested.

Kristin onsker velkommen

På Frøya ble elevene mottatt av ordfører @Kristin Furunes Strømskag. Hun kunne med stor entusiasme fortelle om hvilke muligheter som finnes om elevene valgte Frøya og havet som studie og arbeidssted. Utover dagen fikk elevene et innblikk i oppdrettsnæringa og øyrikets historie, båttur ut til laksemerder og omvisning på øya.

10.klassingene fikk også bryne seg på problemstillinger fra næringa. Her fikk elevene reelle problemer knyttet til bærekraftig rengjøring av vaskeroboter, biologisk avfall og smeltevann fra laksetrailere. Problemstillingen ble gitt av @Frøy @Lerøy og @SalMar. Etter to timer med intens jobbing skulle elevene presentere sine løsninger for representanter fra de ulike bedriftene.

IMG 5543
IMG 5562

De samme problemstillingene fikk over 600 elever rundt om i Trøndelag også bryne seg på. De jobbet fra sine skoler og leverte digitale løsninger til juryen.

Vinnerne for den fysiske campen på Frøya ble avslørt med brask om bram på dagens høydepunkt, bankett på Frøya hotell. Alle vinnergruppene fikk 1100 kroner i premie fra @SMN og gruppene som leverte beste løsning fikk i tillegg en RiBtur sponset av @Hemne sparebank

IMG 5591
IMG 5638

Vinnere av fysisk camp på Frøya:

Salmar
Beste Pitch: Lade skole
Beste løsning: Fillan skole

Lerøy
Beste pitch: Sverresborg og Ugla
Beste løsning: Frøya ungdomsskole

Frøy
Beste pitch: Støren ungdomsskole
Beste løsning: Åsly skole

Vinnere av digital camp blir offentliggjort fredag 28.oktober.

Takk til alle involverte!