Current UB fra Trøndelag er Norges beste ungdomsbedrift!

Current ub gruppebilde

Current UB fra Thora Storm Videregående skole i Trondheim vant i dag Norgesmesterskapet for ungdombedrifter. Ungdomsbedriften har utviklet et innovativt småskala bølgekraftverk som blant annet kan brukes på hytta. I tillegg ble Current UB også kåret til Norges mest innovative ungdomsbedrift.

Den nasjonale juryen manglet ikke på superlativer når de beskriver bedriften. De sier bedriften tar en posisjon i et viktig marked, og juryen skryter av at de har funnet en nisje basert på teft og innovasjon. De mener Current UB har både et nasjonalt og internasjonalt potensial. Kundens behov står i sentrum og de har et helhetsperspektiv på produktet som også omfatter planer for service og reparasjon. I tillegg imponerer de med godt samarbeid med næringsliv og forskningsmiljø. Juryen trekker også frem den morsomme dobbeltbetydningen i navnet.

Current UB skal dermed representere Norge i EM i Ungdomsbedrift som arrangeres 22-24. juli av JA Portugal og JA Europe. Også dette mesterskapet avvikles digitalt.

I tillegg tok ungdomsbedrifter fra Trøndelag flere gode plasseringer. CleanAir UB fra KVT ble kåret til Norges mest bærekraftige ungdomsbedrift og tok en andreplass i konkurransen «Mest innovative bedrift». Videre stakk Lær Lett UB fra KVT av med andreplassen i kategorien. SalmoTech UB fra Thora Storm VGS vant andreplassen i Størst Verdiskapingspotensial og Asey UB fra KVT vant 2. plass for Beste Yrkesfaglige Bedrift. Safe and Sound UB vant 2. plass for Beste Markedsføring.

"Dere har vist handlekraft, entreprenørskap og skaperglede, og ikke minst kreativitet – akkurat når Norge trenger det mest. Noen år fram i tid så vil ideene deres være det som drar Norge videre. Det er dere som er fremtiden. Vi trenger dere,"
Ole Erik Almlid, NHO

Daglig leder i Ungt Entreprenørskap Trøndelag, Frank Nordbeck fremhever hvor viktig arbeidet ungdomsbedriftene gjør er:

"Vi er i en annerledes og underlig tid akkurat nå. Vi vet at dette vil gå over, men vi vet ikke hvilke konsekvenser dette vil ha for oss, regionalt og nasjonalt. Men like sikkert som vi vet at dette vil gå over, like sikkert er det at innovatører, entreprenører, intraprenører og unge mennesker som ser nye løsninger på gamle utfordringer vil være den viktigste valutaen i framtiden."

"Derfor er det kanskje viktigere enn noensinne at vi gjennomfører et Norgesmesterskap for ungdomsbedriftene, slik at disse ungdommene blir så fortjent verdsatt i disse tider. At Trønderske ungdomsbedrifter gjør det så godt i en hard, nasjonal konkurranse gir oss all grunn til å tro på at Trondheim og Trøndelag vil på sikt komme seg styrket ut av denne tiden. Uttrykket «Alt blir bra» gir mening når man ser disse ungdomsbedriftene," presiserer Norbeck.

Current ub gruppebilde
Cleanairansatte
Ansatteasey
Gruppebilde lrlettub
Bilde av ansatte produkt salmotech ub
Safeandssound

Her er alle vinnerne fra Trøndelag i NM for ungdomsbedrifter 2020:

Beste Ungdomsbedrift
1. plass: Current UB

Bærekraftsprisen
1. plass: Clean Air UB
2. plass: Lær Lett UB

Innovasjonsprisen
1. plass: Current UB
2. plass: Clean Air UB

Beste yrkesfaglige bedrift
2. plass: Asey UB

Beste markedsføring
2. plass: Safe and Sound UB

Beste HR-bedrift
2. plass: Clean Air UB

Størst verdiskapingspotensial
2. plass: SalmoTech UB