Charlottenlunds løsning "Samarbeid mellom generasjoner" stakk av med seieren i årets Superfinale!

Microsoft Teams image 51

Tradisjonen tro gjennomfører Ungt Entreprenørskap Trøndelag og Trondheim kommune innovasjonscamper på 8.trinn i Trondheimsskolen og torsdag 08.juni samlet vi årets vinnergrupper til en stor Superfinale! Charlottenlund ungdomsskole stakk til slutt av med seieren for sin løsning "Samarbeid mellom generasjoner".

Microsoft Teams image 45

Siden 2021 har temaet vært "Bærekraftige lokalsamfunn" som bygger på oppvekststrategien "Stein-saks-papir" og den nå vedtatte kommuneplanen Trondheimsløftet.

I år har vi for første gang hatt med oss alle de 18 ungdomsskolene og over 2200 8.trinnselever har vært med på komme med gode løsninger som skal gjøre nettopp deres område til et bedre sted å bo. Elevene har i løpet av den 3 dager lange innovasjonscampen øvd seg på å være sosiale entreprenører og skape gode, nye og bærekraftige løsninger for sitt lokalsamfunn.

""Det å ha vært med på Superfinale på innovasjoncampene har vært en stor opplevelse. Det er utrolig stas at alle ungdomsskolene i Trondheim har vært representert. De skjønner utmerket godt hva bærekraft betyr, dem har et forhold også til Trondheimsløftet. Og de bidrar med ideer som vi som er voksne antageligvis ikke kommer på selv."
Lasse Arntsen
Marteog Morten W

Torsdag 8.juni samlet vi de 18 vinnergruppene på Instituttet for lærerutdanningen (ILU) på Kalvskinnet for å kjempe om den gjeve premien på 10.000. Dette er midler som skolen skal bruke til å finansiere gjennomføringen av elevenes løsning.

Juryen på Superfinalen bestod av kommunesjef Morten Wolden, oppvekst- og utdanningsdirektør Lasse Arntsen, næringsutvikler i Næringsforeningen i Trondheimsregionen Christian Haugen og varaordfører i Ungdommens Bystyre Sigurd Arctander Dingsøyr.

2023 Superfinale Innovasjonscamp 0109 web

Foto: Trondheim kommune

2023 Superfinale Innovasjonscamp 0000 web

Foto: Trondheim kommune

Blusshagenogjury

Vi spurte Lasse Arntsen om hvordan dagen hadde vært og det var tydelig at han hadde hatt en flott dag! "Det å ha vært med på Superfinale for innovasjonscampene har vært en stor opplevelse! Det er utrolig stas at alle ungdomsskolene i Trondheim har vært representert. De skjønner utmerket godt hva bærekraft betyr, de har et forhold også til Trondheimsløftet og de bidrar med ideer som vi som voksne antakeligvis ikke kommer på selv. Det viktigste er faktisk at alle deltakerne føler seg som vinnerene etter en sånn dag!"

Endret Hoeggen
Microsoft Teams image 46
Microsoft Teams image 47
2023 Superfinale Innovasjonscamp 0025 web

Foto: Trondheim kommune

2023 Superfinale Innovasjonscamp 0075 web

Foto: Trondheim kommune

Microsoft Teams image 52

"Også har vi faktisk også fått en god del ideer som vi må følge opp videre for dem vil bidra til at Trondheimssamfunnet blir enda bedre å leve i!" sier Oppvekst- og utdanningsdirektør Lasse Arntsen etter å ha hørt elevenes ønsker for sine nærmiljøer.

I tillegg til vinnergruppen ønsket også juryen og ta med seg to løsninger til på et senere møte med ledergruppen dere elevene skal pitche sine løsninger på nytt. Blussuvoll med sin løsning "Blusshagen" og Klærbu med sin løsning "FastWay" imponerte virkelig juryen og Morten Wolden gledet seg veldig til at resten av ledergruppen i Trondheim kommune skulle få se noen av resultatene fra årets innovasjonscamper.

"Årets vinner har lagt ned en solid innsats i sitt prosjekt. De har allerede opprettet samarbeid med nærmiljøet, og idéen er tett knyttet opp mot FNs bærekraftsmål og Trondheimsløftets mål om å skape sterke fellesskap, på tvers av generasjoner. Idéen om samarbeid mellom generasjoner skaper en by som inkluderer, aktiviserer og engasjerer flere. Vi gratulerer!"
Kommunedirektør Morten Wolden, på vegne av juryen.

Vi er imponert over elevenes innsats og engasjement denne våren, og vi gleder oss allerede til neste år!

Vinnergruppa Pokal